Любима салата с бейби спанак

Имаме нова любима пролетна салата, която бързаме да споделим с Вас – здравословна, богата на вкус и ако искате да преборите пролетната умора, непременно Ви я препоръчваме да я вкарате в своето меню  😉

 

Пресният спанак е много подходящ за свежи салати и се комбинира чудесно, както със сладки по вкус съставки, така и със сирене и ядки …….

 

Днешната рецепта е за Салата със спанак, зелена салата, лук, репички, козе сирене, дресинг с червено вино, зехтин, лимон, чесън и мед от Таня Резачева.

 

Продукти:

 

300 гр.бейби спанак

Зелена салата

Репички

Зелен лук

150 г.-козе сирене ( по избор )

1 скилидка чесън (пресован)

1 с.л мед

2 с.л- лимонов сок

2с.л- зехтин

1 шепа смлени орехи

1 малка чаша червено вино

хималайска сол на вкус

салата със спанак, зелена салата, репички

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Хубаво е когато правите дресинга за салата да не го приготвяте прекалено рано, за да не загубят съставките своите ароматни качества. Приготвяйте дресинга непосредствено преди приготвянето на салатата.

 

Приготвяме дресинга: една малка чаша червено вино, 1 скилидка пресован чесън, 1 лъжица мед, 2с.л лимонов сок, зехтин и хималайска сол. Разбъркайте докато се получи еднородна смес.

 

В салатна купа слагаме измитият бейби спанак, добавя се накъсаната зелена салата, нарязаните репички, зеленият лук и парченцата козе сирене. Салатата се овкусява с вече приготвеният дресинг и преди да поднесете отгоре поръсете със смлени орехи.

 

Пожелава ме Ви добър апетит  🙂

 

 

 

 

 

снимка: Tаня Резачева

No Comments Yet

Leave a Reply