Нара и неговите магични свойства

Нарът безспорно е един от вкусните плодове и има защо. Той е богат на витамини и антиоксиданти. Всички знаем колко полезни са антиоксидантите за човешкият организъм. Ако прибавите към него няколко съставки от хладилника, ще се получат бързи, лесни и полезни домашни маски.

 

Домашен скраб за лице с нар

За да почистите лицето си след цял ден навън, смесете счукани зрънца нар с малко царевично брашно. Разбъркайте кашата, докато се получи хомогенна смес. Нанесете на лицето и останете така 30 мин. По желание можете да добавите бадемово масло, ако кожата ви е по-суха.

 

pomegranate
delish.com

Избелваща домашна маска с нар

Следващото ни предложение е за избелваща домашна маска с нар, която помага срещу петна. Счукайте зрънца от нар. Добавете кисело мляко и няколко капки зехтин. Нанесете на лицето и оставете 15 минути. Правете тази избелваща маска с нар 2-3 пъти седмично.

 

Домашна маска с нар за суха кожа

Ако имате суха кожа, тази маска с нар ще ви допадне. Смесете зрънцата и сок от нар с мед до желаната гъстота. Оставете за няколко часа, за да се смесят добре съставките. Нанесете на лицето за 10 минути и отмийте с топла вода.

 

 

Домашна маска против акне с нар

Противовъзпалителното действие на нара е познато от векове. Затова ви предлагаме да използвате сока от нар срещу акне и комедони. Първо трябва да почистите лицето. След това напоете тампон или памуче в сока от нар и нанесете на почистената кожа. Можете да правите тази процедура всяка вечер. Наблягайте на Т-зоната, където кожата обикновено е по-мазна.

pomegranate1
Pinterest

Освен, че ще ви помогне в борбата с акнето и комедоните, сокът от нар ще придаде сияен вид на кожата ви. В някои страни дори използват сока от нар, за да мажат лицето и деколтето си няколко пъти седмично. Стягащият ефект на нара изпъва кожата и й придава младежки вид.

 

Домашна маска против косопад с нар
Сокът от нар има благоприятно действие върху косопада. Добавете 3-4с.л. сок от нар към 3 разбити жълтъка. Нанесете в корените на косата и останете така 10 минути. Изплакнете с хладка вода, без да слагате балсам. Правете си тази маска през седмица и много скоро ще видите резултата.

 

Маска за ръце и нокти с нар

Смесете няколко смачкани зърна нар с няколко капки бадемово масло. Нанесете на ръцете и ноктите. Сложете си ръкавици и останете така поне 30 минути. Повторете маската след няколко дни. Освен, че ще освежи кожата на ръцете ви, маската с бадемово масло и нар заздравява кутикулите и придава лъскав вид на ноктите.

 

 

 

източник:http://krasota.rozali.com

снимка: zsazsabellagio.blogspot.com

No Comments Yet

Leave a Reply