Olga-red-790-100

Астро

Седмичен хороскоп за периода 06.05-12.05

От  | 

Още в началото на седмицата Меркурий преминава в сектора на Телец и ще повлияе на реакциите ни, на начина ни на мислене. На първо време състезателния устрем и склонността да се поемат високи рискове, да се влиза в спорове и/или „словесни войни“ ще се замени от съвсем различен подход. Той ще стане много по-практичен, целесъобразен, по-бавен като вземане на решения, но същевременно трудно отменяем.

Идея, която обсебва вниманието ни или възможности, които спонтанно застават на пътя ни и ни действат обогатяващо ще са ясен знак за посоката, в която трябва да се развиваме, за да печелим, а не обратното.

Луната е нарастваща, в Телец- така че каквото „посеем“ сега и до средата на май, после ще прораства дълго, ще дава „плод“ и резултат през идните месеци и особено през есента. Добре е да не го забравяме и действително да си изберем водеща цел, която да ни подейства стабилизиращо и повишаващо стандарта на живот на различни нива.

През цялата седмица ескалира вероятност от изненади в информационният поток, могат да се оформят внезапни и непредвидени ситуации с нови перспективи на развитие, но също, ако се налага някъде да направим „рязък завой“, за да сме адекватни на случващото се, това също ще е промяна, която ще се изисква, ще се прояви  с факти, които ни подтикват да реагираме по подобен начин…

Склонни сме да преоценяваме всичко ценно за нас, може да ни се наложи да се откажем от едно, за да придобием друго.

Нарастват шансовете с преговори и разяснителни разговори да придобием онова, което желаем….При Меркурий в Телец мислите се материализират по-лесно, защото се набелязват верни начини, понеже натрупания потенциал е голям…

Показателно време за любовта, там, където я има ще процъфтява…

Флиртове, любов от пръв поглед, романтични обяснения ще направят идните около 10 дни доста цветни и запомнящи се…

Овен – Водещ фокус за вас може или трябва да бъде материалната ви сигурност и благоденствие. При нарастваща Луна в Телец- това е оптимално благоприятно време да „посеете“ нещо, което ще прораства дълго и ще ви гарантира богат урожай през идните месеци и особено през септември.

Възможности за печалба възникват спонтанно- това могат да бъдат ваши собствени и отлични, печеливши идеи, а може и да са предложения, които получавате.

Подходящо е да преговаряте за интересите си, ако се налага да търсите варианти и обходни пътища към желанията си и всъщност такива ще възникват почти спонтанно, понякога с елемент на изненада.

Същевременно не е малка вероятността да се наложи да се откажете от едно, за да придобиете друго или пък по един естествен начин преоценявате всичко ценно за вас, то придобива друга стойност и вие оставяте зад гърба си хора или обстоятелства, които са изживели своето време.

Информационният поток се усилва, може да ви донесе подкрепящи, обогатяващи новини, може да срещнете любовта, да изгладите евентуални различия с партньори.

Хоризонтите и шансовете пред вас се разширяват по един естествен начин като общувате с влиятелни личности, включително такива, които са стоящи далеч от вас, пътувате, демонстрирате висока квалификация.

Венера ви закриля, усилва харизмата и чара, с които още по-силно, лесно печелите внимание и симпатии, възползвайте се по оптимален начин!

Телец – През тази седмица получавате силна обществена подкрепа, може да разчитате на връзки, които създавате и укрепвате, а те се превръщат в мост към собственото ви благоденствие.

Ако едни врати са затворени пред вас, други ще се отворят, тенденцията ще се усилва и до средата на май можете да спечелите нещо значимо, можете да подобрите доходите си, да потърсите и откриете алтернативи за печалба или това е неочаквана подкрепа, която пак така ви действа обогатяващо.

Слънцето е във вашия зодиакален знак, към него се присъединява и Меркурий, често може да се оказвате в център от внимание или полемики, а това да разкрива внезапни, бързи и нови възможности пред вас. Спонтанно оформящи се идеи, променливо настроение, прозорливост- могат да се окажат водещ мотив за дълъг и нов, по-успешен път на развитие и не само сега, но и през идните месеци, припомням, че вие сега градите енергийна програма за цялата нова лична година. Това важи за рождениците подчертано, но и всички останали в различна степен, които вече усещат „ветровете на промяната“, те могат да им донесат по-висок социален ръст и колкото са по-отворени към нестандартното, различното, онова, което разчупва статуквото и рутината, толкова по-значими ще са успехите.

Може в душата ви да е неспокойно, да преоценявате всичко ценно за вас, само една малка част да е видна от всичките ви дълбоки и цветни преживявания. Ако нещо се наложи да оставите зад гърба си, вероятно ще е окончателно, но и освобождаващо…

Близнаци – Социалната активност на повечето от вас се усилва перманентно и това се оказва благоприятно обстоятелство, което привлича погледи към вас, вие с по-голяма лекота привличате погледи, печелите симпатии, появяват се хора, които енергично ви подкрепят, създават приятни, романтични настроения или се превръщат в повод за печалба в един по-широк смисъл.

Има вероятност да подействате позитивно на имиджа и общественото си положение почти по един магичен начин или като използвате скрити способи, обходни пътища към целите си .

В друг вариант, ако се наложи, вие действително ще търсите алтернативи за просперитет, но и ще ги откривате.

Можете да разчитате на тайна, неочаквана, но неслучайна подкрепа, следствие на натрупан опит, придобит вече авторитет…може да разгадавате скрити процеси, от които да се възползвате спонтанно.

Меркурий, вашият покровител още в началото на периода преминава в Телец и променя подхода ви. Тенденцията е или силно да се концентрирате върху нещо неявно, но и печелившо, действащо ви обогатяващо /в един по-широк смисъл/ или забавяте ход, за да не пропуснете внезапни шансове, но и да се предпазвате от подобни провокации, изненади. Те понякога може да са в лицето на определени лица, които могат да предизвикат загуби-буквално или в по-общ смисъл.

В оптимален вариант- инвестирате в себе си, жертвате едно, за да получите друго. Показателни са четвъртък и петък, разбирате на кого, какво можете да разчитате, кой ви носи загуби и т.н.

Ако нямате партньор, едно приятелство може бързо да прерасте в романтична връзка…

Рак – Социалната ви активност расте, поради собствените ви амбиции и висока инициативност или част от подкрепата се разраства по един спонтанен, естествен начин, набира скорост и като следствие на минали ваши действия и съответни заети позиции. Каквото и да е, чест от обкръжението ви може да ви изненадва, дави прави интересни, приятни предложения, но може да има и такива, с които ще се налага да се съобразявате подчертано, за да не пострада репутацията ви, за да съхраните онова, което вече сте постигнали.

Всички силни и по-слаби звена във взаимоотношенията ви ще бъдат по-видни, както и кой отговаря на вашите очаквания, с кого се разминавате като оценка и желания за бъдещо развитие. Отстранете евентуални слаби звена, вероятно ще трябва да помислите какво сте готови да платите, за да придобиете друго / в един по-широк смисъл/, дали си струва цената и т.н.

Ежедневието ви продължава да е много натоварено, понякога с допълнителни ангажименти, но също и такива, които сега пряко ще се превърнат в повод за повишение или разширение на хоризонтите пред вас- реално и чрез пътувания или образно казано- чрез разширение на собственото ви влияние.

Възможно е някаква енергийна програма от приоритети да е на път да се изчерпи, да се налага да бъде обновена, защото повече ви напряга, отколкото обратното. До 21 май разбирате какво следва да оставите зад гърба си и да го замените с друго, по-перспективно….

Показателни или превратни дни са четвъртък и петък.

Лъв – Вие сте във важен период относно вашето кариерно развитие, социален статус, имидж. През тази седмица може да се изправите пред изненадващи предизвикателства, които можете и трябва да преодолеете, но също така и възможности, от които да се възползвате. Това могат да бъдат спонтанни идеи, ваши собствени инициативи или пък предложения от хора, в близкото ви обкръжение. Все пак, ако се налагат някакви преобразувания в това поле, то те ще бъдат по-видни от обикновено, но същевременно влияете по-силно и насочвате тенденциите възползвайте се по оптимален начин.

Периодът е отличен да повишите доходите си, да заемете по-престижни, властови позиции, но не даром, а следствие на проявена упоритост, способност да се справяте с повишена конкуренция, повишени изисквания или условности, които трябва да надскочите, дори като направите известен компромис, „реверанс“ към по-възрастни и власт-имащи особи, като демонстрирате висока квалификация, а може би общувате с хора извън близкото ви обкръжение, пътувате…

Влиянието на хора близки до сърцето ви не е еднозначно. Ще има такива, които ще ви ентусиазират, палят силни емоции и страсти, но ако има някакви различия, то те също ще бъдат по-видни, в такъв случай ги отстранете конструктивно.

Ако сте сами, можете да срещнете любовта на път, извън близкото ви обкръжение, в лицето на харизматична или влиятелна особа…

Дева – До 21 май сте в прекрасен период да подобрите условията на труд, обществени позиции, които заемате и като разчитате на подкрепа, одобрение от страна на влиятелни личности, партньори, „другите“-общо.

Пътувания, общуване с хора извън близкото ви обкръжение, демонстрация на висока квалификация пред влиятелни личности- се превръщат в повод за успехи над средното ниво. А може и да се справите успешно с уреждането на документи, включително касаещи юридически казуси.

Все пак в душата ви може да е неспокойно, оформят се спонтанни желания, мисли, идеи, които обсебват вниманието ви, те може да са доста прозорливи, печеливши, но и изненадващи, както за вас самите, така и за околните. Но обединяващо правило е, че колкото сте по-отворени към новото, различното, нестандартното, толкова повече шансове ще се разгръщат пред вас, ще преобразят средата ви на живот, понякога поради лични желания, но може и по външни причини.

Седмицата е благоприятна да подобрите фона си на съществуване като извършите известни промени в дома си, справите се с имотни или битови казуси, хармонизирате семейните отношения и т.н. От една страна това може да се случи, а от друга внася известно напрежение, защото ви коства време, усилия, мобилизира ви, изисква да преразпределите приоритетите си или пък трябва да инвестирате, разходвате повече средства…В оптимален вариант около любими и близки до сърцето ви хора /партньори, деца, ако имате такива/ се случват трансформации, които рефлектират и върху вас, но те са разширяващи хоризонтите на развитие- в един по-широк смисъл.

В друг вариант- изчиствате финансови и имотни недоразумения с по-крайни мерки и решения, за да не застават повече между вас и важни за вас хора…

Везни – През тази седмица ключът към вашите успехи и благоденствие е да преговаряте за интересите си, да сте социално по-активни, за да придобиете онова, което желаете, то може да е чисто финансово, може да е свързано и с любов, чувства, така че все ще се намери някой, който да порадва сърцето ви и да погали слуха ви. Като минимум- имате шанс чрез подкрепа да превъртите всички предизвикателства в полза като заложите на диалогичността.

На работното ви място нещата също се нареждат, изчистват се евентуални недоразумения или пък „слагате ред в хаоса“ най-накрая, намирате начини за повишение, ако това е невъзможно- можете да потърсите и намерите допълнителни източници за печалба.

Все пак припомням, че благоденствието ви в значима степен зависи от подкрепата /морална, материална/, която можете да привлечете.

Периодът е трансформиращ, може да ви поставя на прага на житейски кръстопът и поради изненадващи новини, предложения, възможности.

Слабо звено, изискващо повишено внимание може да са роднини, семейството ви, това може и да са имотни казуси. Показателни или превключващи са четвъртък и петък, оценете случващото се, превъртете колелото на Съдбата в желана от вас посока…

Информационният поток е много усилен, води до оформяне на допълнителни перспективи на развитие, но същевременно част от новините може да са преувеличени, неточни, водещи до нервно напрежение, което ще промени договори и отношения. Усетете на къде „духат ветровете“, хубавата страна е, че можете да разчитате на добронамереност от отсрещната страна в повечето случаи или имате достатъчно „козове“, за да спечелите словесна или друга битка, стига да ги изиграете тези козове…

Скорпион – Вашата популярност расте, появяват се хора и обстоятелства, които ви подкрепят…Част от обкръжението ви ви изненадва, може да се появят нови личности в живота ви или взаимоотношенията ви да се обновят. Колкото сте по-отворени към новото и различното, оцените факти, които ви представят от важни за вас хора, толкова по-вълнуващо ще е ежедневието ви и изпълнено с все по-широки перспективи на развитие.

Полезно е да усилите тази тенденция като привлечете личности, които могат да ви подкрепят, на които да разчитате, афиширате публично и обмислено мнението си и т.н.

Мнозина променят своя облик, начин по който ги възприемат околните според собствените им преоценки.

Може да сте романтично, идеалистично настроени, хоби или любим човек да е повод да „сътворите чудеса  от храброст“ или да претворите оригинални идеи в реалността, да сбъднете съкровено желание или т.н. Имате силна интуиция, не я пренебрегвайте…

До края на седмицата има възможност да повишите доходите си, да получите бонус, да се радвате на одобрение от страна на колеги, а ако сте сами да срещнете любовта на работното си място.

Същевременно пред вас може да се поставят някакви нови изисквания, да се налага а усвоявате допълнителни знания и да сте максимално концентрирани. Част от чутото може и да не ви хареса, вие ще прецените дали ще се съобразите с него или ще скъсате някой връзки или договори. Ако това се случи, ще бъде окончателно. Показателни са четвъртък и петък, имате достатъчно сили, за да превъртите предизвикателствата в полза. Бъдете внимателни, ако пътувате, особено през втората част на седмицата.

Стрелец – Ежедневието ви е доста натоварено, но и продуктивно, всъщност вие сте в прекрасен период да подействате позитивно на материалното си състояние, като укрепите позициите си на работното място, придобиете повече подкрепа и т.н. Постиженията могат да привлекат стабилни и дълготрайни доходи, поне- шанс да се преумножават благата ви, да получавате все по-богат урожай, сега и през идните месеци с пик от събития и шансове през есента, но в значима степен според това, което сте посели „сега“.

Онова, което може да помрачи в известна степен настроението ми може да са и повишени разходи. Те са полезни инвестиции в любими хора или бизнес или пък- харчите повече за удоволствия, хоби и т.н.

И без това повечето от вас на „гребена на вид ентусиазъм“, романтични и цветни настроения. И не без причина. В близкото ви обкръжение има човек, който силно ви въодушевява, стимулира, може и понякога дразни, ако е конкурент, но това пак е полезно…

Ако не сте срещнали любовта, може да привлечете доста вълнуващ партньор…

Козирог – Любими хора може да са повод за радост, въодушевление, разкриване на внезапни нови възможности за развитие. Ако ваше хоби е и работа, ако вършите онова, което е близко до желанията ви, тогава можете да постигнете успехи или съкровено желание да се сбъдне по един естествен начин.

При всички случаи е подходящо сега да обърнете поглед и върху онова, което „искате“ и не се продуцира само от „трябва“, така част от шансовете ще застават спонтанно на пътя ви и ще отворят нови и дълготрайни перспективи на развитие.

Периодът е отличен да скрепите отношения с хора, които са близки до сърцето ви, а може би и да намирате време за развлечения или пък да помислите за по-голяма независимост в реализацията си, например като започнете собствен бизнес?

Ежедневието ви е натоварено над средното ниво, същевременно успехите, до които се доберете на работното си място могат да прорастват и през идните около две години и половина. Все пак, ако има нещо, което препятства или обърква предварителните ви планове, то също ще бъде по-видно. Решението може да е в семейството- като подкрепа или това е необходимост от премествания, търсене на алтернативи на развитие, които ще се оформят по спонтанен и естествен начин.

Вие сте в прекрасен период да подобрите фона си на живот, като изчистите недоразумения у дома, справите се с имотни казуси, но това често ще изисква компромис, обходни пътища, сега се отваря „врата“ към тях, ако искате, ще се възползвате…

Водолей – Вие сте в прекрасен период да подобрите средата си на съществуване като инвестирате в дома си, справите се с битови или имотни казуси, като изчистите евентуални недоразумения и спорни казуси у дома. В този сектор се водят дебати, може да се изправите през изненадващи факти, но и възможности, с които да се съобразите,  възползвате. В друг вариант това са базисни преобразувания с малки или по-големи „земетресения“, които наместват пластовете под краката ви, а това са само първи сигнали на едно голямо ново начало. Оценете случващото се и го насочвайте, сега имате възможност или моментът е подходящ, а резултатите ще се закодират трайно и ще ви влияят и през идните месеци…

Усилва се социалната ви активност, приятели, колеги, влиятелни личности, хора близки до сърцето ви ви правят интересни, приятни предложения, имате на кого да разчитате…Същевременно, част от очакванията ви може да са преувеличени или реакциите ви да са по-емоционални и това да води до обратен ефект.

Не е изключено да чувате новини, които ви изненадват, учудват, това може да са процеси извън контрола ви или „зад гърба ви“, идентифицирайте ги, за да вземете адекватни мерки и да ги отстраните.

Четвъртък и петък са показателни за водещи тенденции, стабилност- базисна или финансова…

Риби – Информационният поток е много усилен, носи ви интересни новини, шансове да направите пробив в избрано от нас направление, ако преговаряте за интересите си и се обграждате с подходящи, подкрепящи ви личности, ще има и такива…

По-възрастни и авторитетни лица сега могат да се окажат „мост към успехите ви“ или точно обратното- причина за „спирачки“, обрати, в по-неприятна форма- загуби, чисто финансови и не само.

Очевидно трябва да се концентрирате в посока да получавате одобрение, да се ориентирате към вид взаимо-помощ, да избягвате противопоставяне с евентуални с важни особи, официални, държавни, управленски структури.

Не са изключени изненади, нови възможности, от които да се възползвате, да спечелите внезапни нови възможности и т.н..

Все пак е полезно и да внимавате за подробности, които могат да преобърнат ситуацията срещу вас…

Знанието е „сила“, това е клише, но важи в пълна степен за вас, колкото повече разяснителни разговори и преговори водите, социално активни сте, провеждате срещи, чувате новини, толкова повече ще можете да преобръщате предизвикателствата в полза, да канализирате събитията според собствените ви желания.

Таван от перспективи на развитие в кариерното развитие, имидж и т.н. се оформя през настоящия период и до 15 май. Онова, до което можете да се доберете, да спечелите, вероятно ще е за дълго и подкрепящо.

Разходили или загуби могат да бъдат необходим налог или пък необходимост рязко да смените посоката.

Обстоятелства отнасящи се до дом, семейство, недвижимо-имущество преминават през ключова фаза, ще определят фона ви на съществуване, оценете случващото се, насочвайте…

 

 

 

Източник: http://horoskop-astrom.com

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.