Olga-red-790-100

Астро

Седмичен хороскоп за периода 18-24 март

От  | 

До 21 март Луната е нарастваща, но на фона на ретрограден Меркурий, така че новото начало, което можем да поставим е само в рамките на нещо старо, което трябва да изведем до успешен край.

Това едва ли е в пълна степен възможно на този етап, нищо не е окончателно, но до 21 март имаме уникален шанс да попълним минали грешки и пропуски, да насочим и влияем на тенденции в период, когато всичко се случва е като на „забавен каданс“, дава ни се време да размислим, да анализираме миналото, така да зададем по-добри перспективи за бъдещето, като се справим с някаква индивидуална тема, в която всеки и в различна степен ще се е „заплел“ през март. Ретроградният Меркурий ни помага в случая да използваме интуицията си, натрупан опит, ясен фокус върху определени цели, предимно свързани с по-добри социални позиции и печалби в едни по-широк смисъл, дори и ретрограден, всъщност сега Меркурий е силен, прави важни връзки между хора и обстоятелства, от миналото към настоящето и бъдещето, често стъпките се премислят внимателно, стратегически или хитро, но и целесъобразно…Побеждават по-гъвкавите в общуването, стратези, ще забележим, че подобни персони ще просперират, както и асоциативно: „в мътна вода се лови най-лесно риба“…Мнозина променят своята тактика на действие, склонни са да преследват набелязаните цели до краен предел, със завидна упоритост, граничеща с безсмислено упорство. Ако се преминат тези граници на постоянство и те се превърнат в „инат“, тогава резултатът ще е точно обратния- ще губим любими хора, пари…

Всъщност повишени разходи или направо загуби и по различни поводи са доста вероятни, в оптимален вариант- това са полезни инвестиции в нашия по-добър имидж, но не е изключено това да са загуби следствие на неразбирателство и проявена нетолерантност…

Можем също да разберем в по-ярки краски, че за да получим, трябва да дадем и всяко нещо си има цена, въпросът е да преценим правилно дали си струва.

Има изход от сложни и заплетени ситуации, той често се оформя, когато действаме нетрадиционно, излизаме извън границите на познатото, общуваме с хора извън обичайното обкръжение, концентрираме се върху теми, които са свързани с по-далечното бъдеще, това е доста подходящо сега, помислим как можем да „разчупим статуквото“ и евентуална неудовлетвореност- обогатяване на знанията и квалификацията, пътувания, разрешаване на юридически казуси, евентуални спорове са аргументирани с факти, привличаме на своя страна влиятелни личности. Дали сме успели да открием своя подходящ вариант, действаме в правилна посока- разбираме в значима степен в дните на Пълнолунието на 21 и 22 март. Традиционно то се свързва с „пълнота“ от знания, пик от събития и равносметки. Сега това послание е много по-силно и ще способства трансформации с по-широки перспективи на развитие или пък обрати. Това може да е повод да „нулираме“ постигнатото и да започнем от начало, в рамките на стари теми. На 21 и 22 Слънцето преминава точката на „Пролетното равноденствие“, съответно вече ще транзитира през Овен. Това е ключово астрологично събитие, което влияе на тонуса ни, на силите ни…Ще усетим прилив на енергия, инициативността ни ще се пробуди, асоциативно- така, както се пробужда природата жадна за живот. Пълнолунието е в първите градуси на Овен, така че получените „плодове“ през него ще ни накара да обновим подхода си или начина си на живот от „дъно“, от „0“…Докато Слънцето е в Овен е подходящо да проявяваме максимална инициативност, това ще има последици за цялата предстояща година, дори и да не е веднага. Луната става намаляваща през последните дни, голяма част от тенденциите ще се движат повече по инерция, остава само-волево да насочваме и коригираме тези перспективи на развитие, които не отговарят на очакванията ни и са пряко свързани с миналото, нещо скъпо- пари или любов, имидж и т.н….ще имаме такъв шанс.

Овен – До 21 март Луната е нарастваща и вие намирате доста изобретателни методи, за да подействате положително на кариерното си развитие, имидж, да повишите доходите си, онова, което имате-общо. Може да се ориентирате към допълнителни, паралелни или алтернативни източници на печалба, може да се възползвате от тайна опека, подобна информация, да действате гъвкаво, креативно и без да афиширате всичките си мисли и намерения-така да постигате целите си…

До какво водят ваши действия- дали тези алтернативи на различни нива ще се превърнат във водеща тема в живота ви, какво следва да оставите зад гърба си, защото е непродуктивно, изживяло своето време- разбирате в значима степен по време на Пълнолунието на 21-22 март. Пълнолунието е в първите градуси на Овен, значи „плодовете“, които оберете през това време ще ви дадат шанс да обновите живота си от дъно, от „0“, образно казано.

След 21 март Слънцето вече ще транзитира през вашия знак, постепенно ще усетите прилив на енергия и адреналин, които ще покачат инициативността ви, способността да влияете и насочвате волево тенденциите, дори и на този етап те да се движат повече по инерция, все пак ще можете да коригирате в оптимално подходяща за вас посока.

През цялата седмица разходите са  повишени, нека са и оправдани. Конфликт на интереси може да се превърне в повод за недоразумения между вас и обкръжението ви, в оптимален вариант се справяте с повишена конкуренция, привличане на своя страна подкрепа от страна на по-влиятелни личности.

Гледате в по-далечното бъдеще и така е правилно, защото идеите ви се нуждаят от по-дълъг период, за да се осъществят.  В друг вариант ескалират  пътувания, шанс да разширите влиянието си с нови хора, извън близкото обкръжение, които ви носят щастие и удовлетворение….

Телец – Вие сте на път да промените вашите обществено-значими позиции в колектив следствие на високата инициативност, която проявявате. Ако има нещо, което да ви дразни, то ще бъде много по-видно от обикновено. Ще проявявате голяма твърдост и упоритост, когато преследвате целите си, това може да е повод да заемете нови и по-престижни позиции в колектив, да получите повишение, да утвърдите авторитета си.

Чертаете по-далечни перспективи на развитие, които може да са свързани с пътувания, премествания, уреждане на документи, включително юридически, ако това ви интересува. Ако не е ваш приоритет, тогава можете да направите труден избор, който да „разчупва статуквото“, предимно там, където се чувствате най-притиснати и неудовлетворени.

Може да действате рисково, спонтанно и неспецифично, това ще се закодира трайно в имиджа ви, ще определи много бъдещото ви развитие, вероятно ще разберете, че за да придобиете едно, трябва да жертвате друго, а на този етап- осъзнавате  дали си струва. Ще имате достатъчно подсказки за това по време на Пълнолунието на 21 и 22 март. До тогава лайтмотив е да създавате и укрепвате връзки, всъщност-мнозина ще получат много широка подкрепа от влиятелни личности, партньори, приятели, вашата среда на съществуване ще се промени поради реални премествания или обновени позиции в колектив, начин по който ви възприемат околните и т.н.

До 21 е подходящо да сте максимално инициативни да преговаряте за интересите си.

През последните дни- събитията излизат извън контрола ви, може да научите тайни или за паралелни процеси, които ви влияят, оценете ги и вземете мерки.

Близнаци – До 21 вие сте в период, през който можете и трябва да действате в посока, която да утвърди авторитета ви на работното място, да допринесе за по-доброто ви кариерно развитие. Вероятно не всичко ще върви гладко и е свързано с тенденции натрупани в миналото, но сега имате уникален шанс да наваксате с пропуски, като анализирате евентуални пропуски и грешки от преди- сега да ги превъртите във ваша полза като промените стратегията си, доберете се до тайна или неочаквана подкрепа, не афиширате всички ваши намерения и инициативи, за да избегнете вид усложнения от противопоставяне с някой конкуренти или недоброжелатели.

През цялата седмица ще се стремите да разширите кръга си на влияние и действително можете да привлечете на ваша страна партньори-лични или делови, които ще ви подкрепят и ще се превърнат в мост към успехите ви- чисто материални или под формата на морално удовлетворение.

Можете да взаимодействате с хора извън близкото ви обкръжение или евентуални пътувания ще са повод за позитивни преживявания, печалби, а може би и среща с любовта.

Все пак далеч не всички ще са чак толкова доброжелателни, до края на март ще разберете в по-ярки краски кой ви действа деструктивно, а след това- ще се превърне във ваша сила, за да въздействате.

Меркурий е ретрограден- не бързайте, отчете  силни и слаби звена и след 28 март- стремително ще започнете да развивате тенденциите във ваша полза, как-зависи много от сегашните реакции…

Рак – Все повече ви вълнуват въпроси, които са свързани с пътувания, премествания, уреждане на документи, това може да са преговори с влиятелни или важни за вас хора, които са стоящи „далеч от вас“-буквално или в преносен смисъл. До 21 март е подходящо да изясните евентуални спорни казуси, за да придобиете по-широка и цялостна картина на по-далечни перспективи на развитие. В този процес ваши партньори /лични или делови/, хора от близкото ви обкръжение, включително приятели и колеги- ще ви указват много силно въздействие, ще ви насочват, възползвайте се по оптимален начин от тази енергийна подкрепа, опитайте се да я съхраните в живота си, така ще се справяте по-лесно с предизвикателства, дори в лицето на нарастваща конкуренция, измъкващи се от контрола ви тенденции.

На 21 и 22 март сме под влияние на Пълнолуние в значима степен получавате „плодове“ на посети семена през изминалите седмици, тези плодове може да са повод за голямо ново начало, „върхови“ постижения, които ще набира скорост поетапно почти през целия март, те в повечето случаи ще е част от нещо старо, което се доразвива и е стартирало отдавна, понякога преди около две- три години. Ако това е невъзможно, тогава през последните дни на март може да направите рязък завой, може да се изправите на прага на житейски кръстопът, така че да прецените с какво да продължите, от какво да се откажете…

Важен фактор са партньорите-лични или делови, сдружавайте се и ще преодолявате по-лесно всички предизвикателства.

Ежедневието на повечето от вас е доста натоварено, но с шанс да подействате положително на доходите си като преговаряте за интересите си…

Лъв – Водеща тема за повечето от вас е как да повишат доходите си, да подействат положително на онова, което имат-общо. В душата на мнозина кипят силни страсти и вероятно само една малка част от тях са видни, но са повод да действате по-решително, така че реформирате нещо в живота си, волево да превъртите предизвикателствата в полза, особено, ако става въпрос за професионалната ви реализация.

Възможно е да ви се налага да проявявате по-голяма инициативност, за да привлечете внимание, за да се справите с конкуренти и хора, с които ескалира напрежение, но то ви отмества от водещи приоритети и път на развитие.

Периодът е важен за професионалната ви реализация, моментът е отличен да се справите с тежки ангажименти, такива, които изискват повече упоритост и постоянство или сте отлагали дълго. Всъщност, точно този подход, както използвате може да ви гарантира утвърждаване на авторитета или заемане на нови и по-престижни позиции. Сега и в по-малка степен след 22 март, до края на март- можете да постигнете резултати, които ще прорастват дълго-до края на годината, а вероятно и повече.

За любовта- можете да я срещнете, ако още не сте и това да се превърне в бурен любовен роман, ако сте я срещнали- можете да скрепите отношенията си като заложите на диалогичност и общи интереси, избягвате неконструктивни спорове…

Дева – Най-важни за вас са партньорските отношения, вие сте в прекрасен период да ги скрепите, да зададете нов тон и то за по-дългосрочни перспективи на развитие. Теми от миналото продължават да се връщат към вас, възможно е самите партньори да не се държат винаги последователно, но да предизвикват разяснителни разговори, които поетапно ще разплитат сложен възел от неясноти или противоречия до 18 април…

При всички случаи до 21 март е оптимален срок, през който можете да въздействате и насочвате вашите връзки, зададените перспективи на развитие ще са фон за цялата идна година, така че е подходящо съзнателно да ги канализирате в оптимално подходяща за вас посока, ще имате такъв шанс и повечето от вас ще се чувстват силни от вниманието, което получават от близки до сърцето им хора. Вашите деца, ако имате такива- често ще се превръщат в повод за гордост или около тях ще ескалират важни трансформации, които ще рефлектират и върху вас самите.

Въпреки всичко не са изключени някой недоразумения относно благоустройството на дома, до колко и какво да се инвестира, това може да са недоразумения свързани с битовизми, а в по-неприятна форма- нежелани гости, външна намеса и влияние, което се отразява на собственото ви семейство. Сега ще имате шанс да въздействате и на тези приоритети, възползвайте се…

През последните дни все по-силен фокус става материалната ви стабилност, ще вземете мерки, но не бързайте, открийте най-подходящия начин, ще имате подсказки…

Везни – Ежедневието на повечето от вас е доста натоварено, но периодът е отличен да пренаредите приоритетите си, така че да сте максимално успешни, вероятно ще има силен подтик в тази посока, както и да промените нещо в подхода си, за да се справите с дела, които не вървят точно по график. В този процес мнозина ще се доберат до подкрепа /финансова или морална от страна на влиятелни личности/ и така е правилно- това е ключът за вашите успехи, които ще утвърдят позициите ви на работното място или ще ви дадат шанс за повишение, ако не веднага през идните няколко седмици и до средата на април, но крайният резултат много зависи от инициативността ви сега, на този етап.

Имате шанс да въздействате на тези процеси, но внимавайте, далеч не всички са чак толкова доброжелатели, а може да има и такива, които направо са подвеждащи и това може да се отрази на професионалната ви реализация.

В друг вариант- социалната ви активност е много висока, може да ви се налага да пътувате, да преговаряте за интересите си…

Част от ангажиментите може да се отнасят до дома и семейството ви, битови или имотни казуси. Това е оптимално време да им въздействате и да създадете здрав фундамент под краката си, на който ще разчитате дълго, може би като инвестирате в този сектор, като изчистите евентуални недоразумения, вариантите са много, но евентуални трансформации ще са дълготрайни, а сега можете да ги насочвате и да спечелите.

Скорпион – Вие сте в прекрасен период да разгърнете потенциала си, да се отдадете на хоби, на нещо, което най-силно обичате и то може да се осъществи чрез собствения ви подход, дар слово и нарастващ авторитет.

Може да водите разяснителни разговори с партньори-лични или делови, любими личности, близки до сърцето ви- сега им указвате силно въздействие, можете да насочвате приоритетни за вас връзки в оптимална за вас посока.

Понякога може да ви се струва, че важни за вас личности се държат по-агресивно, нетолерантно или непоследователно, това важи за всички, подчертано за родените в първи деканат, но и всички останали в различна степен. В повечето случаи обаче, ако желаете, можете да избегнете евентуално противопоставяне на интереси, да се възползвате от енергичната подкрепа и инициативност на съответните лица, стига да им давате повече свобода, да използвате различен подход, за да получите и различен, по-добър резултат, тогава ще можете да сбъднете ваша съкровена мечта, вероятно ще преживеете незабравими емоции…

Подходящо време за занимания с бизнес, творчество, но не и рутинни задължения, те ще ви натоварват повече от обикновено или ще намирате начин да се измъквате…Това много скоро ще се промени, използвайте толеранса от време, за да си отдъхнете, да порадвате душата си…

Стрелец – Водеща тема за повечето от вас е домът и семейството, подкрепата, която можете да получите от близките си. До 21 март можете да влияете най-силно на този сектор като инвестирате време, че и пари, водите разяснителни разговори. Дори и не винаги да сте съгласни със случващото се, понякога очакванията ви да са преувеличени или подобни въпроси повече да ви натоварват, все пак това е сектор, който не можете да пренебрегвате, защото ще определи много приоритети пред вас, базисна сигурност и стабилност, включително финансова.

Иначе- повечето от вас предпочитат да са навън, да са социално активни и през целия период ще бъдете застигани от позитивни новини, подобни разговори, срещи и предложения, които ще повдигат тонуса и самочувствието ви.

Популярността ви расте, няма да ви липсва внимание, одобрение, ако сте сами- можете да срещнете любовта и тя да се развие доста бурно и бързо, да е като „любов от пръв поглед“ или дребни флиртове да прераснат бързо в любовна авантюра.

На работното ви място може да ескалира напрежение или вид недоразумения, отново- поради своеобразен конфликт на интереси, внимавайте, заложете на диалогичността и ще спечелите…

Козирог – Най- силен коз за вас продължава да бъде високата ви социална активност, да преговаряте за интересите си, да отстоявате мнението си, да бъдете информирани, включително за процеси, които са извън контрола ви, а понякога и действащи зад гърба ви. Знанието е винаги сила, сега вие го получавате, следствие на това имате шанс да насочвате текущи събитие в оптимално подходяща за вас посока, да заемете лидерски позиции, а думите ви да имат подчертано значение, както за вас самите, така и за околните.

Можете да получите тайна или неочаквана подкрепа и в този процес да спечелите буквално и нещо материално, а може да се доберете до нещо, на което ще разчитате дълго, ще прораства през цялата идна година, то може да сбъдне ваша съкровена мечта или да увенчае с успех дълго полагани от вас усилия.

Ако това все пак е невъзможно, тогава може да смените средата си на съществуване, вашите връзки се проверяват за надеждност, пик от информация и своеобразни развръзки получавате в дните на Пълнолунието 21-22 март.

След това събитията ще се движат повече по инерция и ще определят фона ви на съществуване и не само на работното място, а и с роднини, в дома и семейството.

Анализирайте, насочвайте, ще имате такъв шанс…

Водолей – През настоящата седмица водеща за вас тема е материалното ви благополучие, сигурност в едни по-широк смисъл, които зависят пряко от подкрепата, която получавате от вашето семейство, начин, по който се справяте с базисни приоритети, включително битови или имотни.

Опитайте се да съхраните добрия тон у дома, дори и понякога да ви се струва, че близките ви не са твърде последователни и толерантни в своето поведение, а може да възникне и конфликт на интереси.

Заложете на диалогичността, на чара си, все пак Венера е във вашия зодиакален знак и все още ви закриля, така че можете да въздействате и насочвате, стига да искате и да отчетете, че това е важно за вас.

Получавате силна подкрепа от страна на приятели и колеги, понякога това е тайна опека от покровители, които ви помагат да спечелите на други и различни нива, да се справите с неразрешени казуси, включително натрупани в миналото. Те може да се превърнат в спирачка, повод да прелистите нова страница в живота си като смените подхода си, възползвате се от шансове, които не сте забелязвали или отчитали до този момент.

Риби – Повечето от вас са социално много активни, борят се за интересите си, понякога можете да влизате в словесни двубои, но това се превръща в повод да утвърдите позициите си и авторитета си  в колектив.

Възможно е събития, които са извън полезрението ви, те са алтернативи или натрупани в миналото тенденции- да се превръщат в повод да печелите, да преобразите социалния си статус в една по-позитивна за вас посока.

Амбициите ви са много големи ,често сами инициирате разговори, които ще имат широк отзвук и за идните месеци.

Периодът е подходящ да изчистите стари и спорни въпроси, да ги превъртите във ваша полза чрез дар словото си. Преговаряте, отстоявайте мнението си, до какво води това- ще получите достатъчно яснота по време на Пълнолунието, а връзките, които укрепите, интересите, които отстоите- после и поетапно ще се материализират през последните дни на седмицата и през първите две на април.

Ако не всичко протича така, както искате, ще имате и втора възможност.

Не бързайте, осланяйте се на натрупан опит, анализирайте миналото, направете нещо различно, за да получите по-добър резултат от преди.

Ако има преувеличени очаквания, неточни и нереалистични съждения, то те ще бъдат особено видни, но ще можете да коригирате, ако желаете…

Повечето от вас преосмислят всичко ценно за себе си, чувствата са хладни или практични, дали това ще подейства освежаващо или после на повърхността ще изплува неудовлетворение, тайни и ерозивни процеси зависи сега- какви впечатления и тенденции са се натрупали в близкото минало и сега.

 

 

 

 

Източник: http://horoskop-astrom.com

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.