Olga-red-790-100

Астро

Седмичен хороскоп за периода 26.11 – 02.12

От  | 

През цялата седмица Слънцето е в орбис на съвпад с Юпитер.  Това е много рядко астрологично събитие около един път в годината.  Традиционно през това време  всичко,  което е приоритетно за нас започва да расте бързо.  Преумножават се нашите амбиции,  нашите възможности.  Коя е най-важната тема от нашия  живот,  онова, което може да прораства през цялата 2019 година,  може да се превърне в лайтмотив на живота ни,  „отворена врата“ към успехи и постигане на цели-  разбираме в значима степен през настоящия период.  Но и не само хубавото  ще се развива така стремително. 

Ако има  някакви негативи,  които са натрупани в миналото,  останали са като скрити  или недоизяснени процеси,  то те също ще започнат да се разгарят,  могат да се превърнат  в „гореща точка“,  с която пак така ще трябва да се справяме през идните месеци.  Препоръчително е да се  концентрираме  върху нещо,  което искаме да постигнем,  да набележим начини за неговото осъществяване и да направим съответните стъпки в тази посока и инициативите ще се превръщат в повратен момент за мнозина.  При така поставени аспекти- задължително ще има дълготраен отзвук, последици и нека те бъдат позитивни, предварително добре обмислени като краен резултат, евентуални варианти, сюжети, които могат да се преплетат.

Припомням, че Меркурий е ретрограден, изглежда, че въпроси, които са обсебвали вниманието ни в близкото минало сега отново ще ескалират и ще донесат пик от информация, разяснителни разговори, вземане на решения, възникване на много интересни идеи. Няма да ни липсва въображение, изобретателност, хъс за своеобразна победа, в повечето случаи- вяра в собствения потенциал, чрез които мечтите стават по-смели, рискови, уголемени. Оригинални хрумвания могат да се превърнат действително в повод да привлечем благоденствие, шансове, късмет- символизирани от Юпитер.

Тенденцията има и своя обратна, бих казала опасна страна. Тя е следствие на провокации и склонност да преувеличаваме всичко хубаво и лошо, така че да изгубим реален поглед за картината около нас и собственото ни положение в нея. Ще забележим уникални ораторски изказвания и „упражнения“, но мислите, често няма да кореспондират с намеренията, може да се появят тайни и неосъзнати мотиви, дори изкушения, които да тестват морала ни. Често едно ще говорим, а друго ще вършим, защото не сме преценили ситуацията, отказали сме се, разколебали сме се или пък- назряват откровени манипулации…Можем да разгадаваме скрити процеси, но и да ставаме жертва на измами, подвеждане, да ни въвличат в интриги и т.н. На практика можем да се разминаваме с очаквания, да отпадат уговорки, не е изключено да чуем новини или да изкажем думи, които дълго ще отзвучават в съзнанието ни…

Ако не позволим нещо да ни разсее, обърка от вярната посока, осланяме се на здрави нравствени опори, разчитаме на натрупан опит и предимно на себе си, тогава ще се възползваме оптимално от отличната аспектация на Юпитер-Слънце и това ще се превърне в своеобразен старт към изкачването ни на по-високо социално ниво. Някой от новите ни перспективи на развитие ще нахлуват отвън и по независещи от нас причини, но други- ще са плод на собствените ни усилия, все пак всичко зависи от собствената ни амбиция….

Овен – Занимават ви въпроси с по-далечни перспективи на развитие, вашите планове стават по-смели, готови сте да поемате рискове, за да покорите нови и по-високи върхове във вашето развитие, поне- да се измъкнете от ситуация, която създава евентуално напрежение в живота или в душата ви.

В този процес може да решите да смените тактиката, вашите действия стават все по-стратегически, вероятно не винаги ще сте склонни да афиширате своите намерения и така е правилно, за да се предпазите от обърквания, вмешателство и т.н.

В друг вариант- налага ви се да се справяте с недовършени дела от миналото, спорни казуси, които отново ескалират и застават на пътя ви. Ако имате ясни и конкретни цели, разчитате на натрупан опит и авторитет, тогава през настоящия период може да се открият начини за утвърждаване на позициите ви, можете да откриете алтернативни, понякога „аварийни“ пътища за вашето развитие, които могат да се закодират трайно в имиджа ви. Онова, което може да бъде задържано от миналото сега, издържи проверката на времето- ще прораства бурно в бъдеще.

Информационният поток е много усилен, възникват идеи и предложения, които да преобразят живота ви през идните месеци. Може да научите тайни и пак ще е полезно да се пазите от „удари в гърба“.

Не е изключено да се налагат принудителни пътувания или командировки, хора стоящи далеч от вас-буквално или в преносен смисъл да са повод за вълнения, знакови новини, провокиращи обрати, но и даващи шансове. Все пак е полезно да сте по-внимателни при попълване, уреждане на документи, особено юридически.

Телец – Имате силно желание и мотивация да трансформирате нещо в живота си, вероятно не без причина, а защото перманентно ви се налага да се адаптирате към бързо променяща се среда. Провокациите могат да ескалират от приятели, колеги, партньори /лични или делови/, а може и да е вътрешна необходимост.

У мнозина се заражда въодушевление, интересни идеи, които могат да повишат благосъстоянието ви в значима степен. Това няма да се случи без известно съпротивление от страна на околните, може би ще ви се налага да преодолявате конкуренция, да балансирате подчертано между вашите и чуждите интереси. В краен случай- просто трябва да избирате внимателно компанията си. Ориентацията ви към влиятелни личности, също такива, които ви подават ръка в изпитващи моменти, разбират и отговарят на нуждите ви- може да се окажат още онези, които ще се превърнат във ваши благодетели през 2019г. или крайъгълен камък за успехите ви.

При някой се подчертава подчертана нужда да се уредят наследствени или имуществени дела, може и свързани с место-живеене. Сега е моментът да повлияете на тези въпроси, дори и не всичко да се развива веднага и така, както очаквате, действията ви пак няма да останат без значими последици в бъдеще, а и така няма да изпуснете някакъв значим шанс, също- ще се предпазите от манипулации, способни да „измъкнат килимчето под краката ви“.  Обърнете внимание на онова, което обсебва вниманието ви, там може да се крие вашето съкровище…

Близнаци – Все по-важен, водещ фокус за вас се превръщат партньорските отношения. Възможно е да ескалират стари и неразрешени теми от миналото, но сега да се проявят с по-голяма сила, това да е своеобразен възел, който трябва да се разплете, ако не веднага, то поетапно след 06 декември.

Но на този етап създавате дъло-трайни тенденции във вашите връзки /лични и делови/, а по някакъв начин това е тясно свързано с общественото ви положение, кариерно развитие или имидж като минимум. Ясно е, че трябва да се стремите да заздравите вашите контакти, да изясните евентуални недоразумения от миналото, но не без компромис и доза напрежение. Ако това все пак е невъзможно, тогава може да се разделите с онези, които са повече препятствие за вас, отколкото нещо друго.

В такъв случай- на хоризонта може да се появи нова и влиятелна личност или пък стар познайник да напомни за себе си. Препоръчително е да оцените хора, с които виждате вашето бъдеще, могат да се окажат надеждни и дори ваши благодетели.

На този фон-разяснителни разговори са повече от вероятни, но и необходимост да отстоявате интересите си енергично, в обективно изпитваща обстановка на доводи и контра-доводи или пък повишена конкуренция.

Рак – Вие сте във важен период относно вашата професионална реализация или сега е моментът да направите нужните стъпки, така че да утвърдите своите позиции на работното място, да се концентрирате върху нещо, което ще гарантира по-престижни позиции и то за дълго, а ако условията го позволяват- да се изкачите по йерархичната стълбичка като разчитате на подкрепата на влиятелни личности и т.н. По подобни въпроси все още може да съществуват някакви колебания, които да са съпътствани от разяснителни разговори, които ще определят тенденциите, но сега е моментът да въздействате.

В друг вариант- ежедневието ви е доста натоварено поради допълнителни ангажименти или изисквани към вас, възможно е енергична личност да ви указва съществено влияние, да ви мотивира, амбицира, да влияе на бъдещите ви планове. Това дори може да е нараснала конкуренция, която изисква да повишите квалификацията си, а може да се свързва и с необходимост от пътувания, уреждане на някакви документи. Нека това действително да е стимул за действие и инициативност от ваша страна, а не напрежение и конфликти, изберете посоката и всичко ще се нареди по оптимално добър начин.

Хора стоящи далеч от вас- буквално или в преносен смисъл- се превръщат във фокусна точка, крайъгълен камък за взети решения. Нека те да бъдат конструктивни, способни да повишат благосъстоянието ви, това е напълно възможно като не губите интересите си от поглед, отстоявате ги енергично, преговаряте, демонстрирате на какво сте способни.

Неработещите е препоръчително да канализират тази мощна енергия също в някаква активна заетост, дори и това да са лични приоритети, за да не прерасне това в нервно напрежение, което може да рефлектира и върху здравето им.

Лъв – Звездите все по-силно ви подкрепят, действат позитивно, „събуждащо“ на творческият ви потенциал, на само-увереността ви, растат шансовете да постигнете онова, което най-силно желаете и може да порадва сърцето ви. Всичко, което получите като информация, предложения, възникне като спонтанна идея, стара и пропусната възможност, която се възвръща към вас- може да се превърне в лайтмотив за цялата нова 2019г., чрез който ще подействате позитивно на социалния си статус, ще е повод за радост и удовлетворение.

Все по-силно, лесно ще привличате внимание, стари другари или важни за вас хора, близки до сърцето ви могат да напомнят за себе си, ако желаете- получавате втора възможност да надградите отношенията си на едно по-високо и благоприятно за вас ниво.

Все пак, не са изключени и някой недоразумения, дори спорове, които са практични, от рода на: „какво давам, а какво получавам“, в друг вариант- може да разходвате твърде много ресурси /материални, но и морални/, за да спечелите онова, което искате, важна е мярката тук, за да е всичко в рамка и да се спестят усложнения, загуби…

Не позволявайте чисто финансови приоритети да застават между вас и любими хора.

Рутината може да ви дразни, да ви насочва към занимания, които са по-достойни за вас и можете да проявите себе си, включително чрез хоби или частна инициатива, а може и да е пак така-творческа работа. Помислете, изградете си стратегия, направете първи стъпки сега и до края на декември, за да осъществите своя мечта…

Дева – Все по-важна тема в живота ви се превръща домът и семейството ви, възможно е да възникнат интересни предложения, идеи, обсъждания в дома ви, които да подействат позитивно на тази сфера от живота ви.

Може да решите да инвестирате в дома си, да обмислите покупка на жилище или премествания, да се окаже, че броят на членовете в семейството расте или поне през тази седмица си организирате приятно семейно тържество. Все пак- това е подходящ момент да действате в посока- подобряване на атмосферата у дома, дори като изчистите евентуални спорни въпроси с вашия партньор, енергична личност от близкото ви обкръжение, която може да ви мобилизира, но и дразни. Ако има недоразумения между вас, те вероятно ще се проявят в пълна степен и сега е моментът да ги изчистите така, че да не ги „завлачвате“ и за идните месеци, че и повече. Помислете как, едва ли може да разчитате на кой знае каква толерантност и разбиране на този етап, но на собствената си стратегия и практичен усет-да.

В друг вариант-човекът до вас изисква повече време и внимание по различни поводи, отговорете на очакванията до колкото ви е възможно и това ще има позитивен отклик пак така за дълго…

Конкуренцията около вас се засилва, може да се сблъскате със съперници, които трябва да отстраните от пътя си енергично и решително, дори и това да не е винаги лесно, не отстъпвайте от интересите си…

Везни – Вашата социална активност расте, вие може да попаднете в полезрението на влиятелни личности, които да подпомогнат собствените ви успехи, осъществяването на целите ви. Възможно е стари идеи, предложения отново да се възродят, да застанат на пътя ви и вие този път да се възползвате от тях, да ги преоцените, да ги осъществите, но по различен и по-благоприятен начин.

Няма да ви липсва внимание, често може да се оказвате в център от събития или полемики. В този процес можете да разчитате на красноречието си, но се налага да отстоявате и преговаряте за интересите си енергично, за да не бъдат те подменени.

Вероятно в живота на мнозина на съществува доза напрежение, особено за родените през трети деканат, но и всички останали в различна степен, в този процес трябва внимателно да отстоите мнението си, тенденцията, която зададете ще определи вашето обществено положение, може да смените средата си на съществуване, да преобразувате връзките си осезаемо, начин на комуникация, възприемане на близката ви среда, която се мени по различни поводи. Някой отношения ще бъдат заздравени, вероятно и те първа ще се появяват нови, но онези, които са некачествени ще се скъсат окончателно и ще останат в миналото до 06 декември.

Ежедневието ви е напрегнато, но продуктивно, пазете се от претоварване и нервно напрежение. Не са изключено спорове и недоразумения с колеги, влиятелни особи, те могат да бъдат „преувеличени“ или от „клечка да стане мечка“, внимавайте това да не се отрази на професионалната ви реализация, ако е възможно стопирайте подобна тенденция практично и своевременно.

Скорпион – През тази седмица могат да възникнат много интересни идеи, предложения, възможности, които да повишат благосъстоянието и само-оценката ви. Някой от тях са добре познати вече шансове, които сте пропуснали, пренебрегнали или сте се разминали по стечение на обстоятелствата. Сега те могат да се възвърнат към вас, можете да ги надградите, доразвиете, за да преумножите онова, което имате, като отстраните евентуални грешки, използвате нова и по-успешна стратегия.

Мотивират ви любими хора, желанието да реализирате творческият си потенциал, за да бъдете по-престижни или независими.

Пазите от преувеличения, които могат да се превъртят в преразход на финанси- инвестиции в бизнес, хоби, които после да се окажат недобре премислени. Все пак е полезно да действате в посока, която ще подейства позитивно на финансите ви, онова, което имате-общо. Дребни действия имат широко отражение, това са много редки аспекти, които могат да имат позитивен ефект върху доходите ви- веднъж на около 12 години, така че е препоръчително да не ги пропускате. Ако всичко е внимателно обмислено, ще получите максимално удовлетворение или поне ще поставите едно голяма ново начало, което ще прораства и през идните месеци.

Стрелец – Слънцето, Юпитер и Меркурий вече транзитират през вашия зодиакален знак, така че ще действат позитивно на само-оценката ви, на тонуса ви, те ще се уголемят през настоящия период, ще нарастват през идните месеци и могат да преобразят социалния ви статус, да ви превъртят на по-високо ниво на развитие.

Важно е сега да оценявате всичко хубаво, което застава на пътя ви, въодушевява ви, пали ентусиазма ви. В повечето случаи това ще е „отворената врата“, през която трябва да преминете, за да срещнете своето благополучие и щастие в по-широк- смисъл. Често  ще ви съпътства и доза късмет, стига да сте избрали добре целите си, а те  да кореспондират с реалността около вас.

Все пак- през тази седмица е препоръчително да направите важни стъпки към цел, която ще се осъществява поетапно, ще сбъдне ваша мечта…Докато Слънцето е във вашия зодиакален знак, вие градите енергийна програма за цялата предстояща, тя в значима степен ще се определя от собствените ви желания и съответни инициативи.

Не е изключено в душата на мнозина все още да съществува известно напрежение,  колебания по кой път да поемат, мнението ви е все още неустойчиво, но ще получите достатъчно подсказки за вярната посока, дори, ако се възползвате от натрупан опит, нещо от миналото…

В дома ви не всичко е спокойно,  причините може  да са продуцирани от неговите членове, неизяснени спорни въпроси, които се възвръщат. В друг вариант- трябва да обръщате повече внимание на близките си, занимават ви битови дела, включително ремонти, налага ви се да делегирате повече отговорности, за да подобрите атмосферата на съществуване, а не обратното.

Козирог – Голяма част от тенденциите в живота ви вече са канализирани в определена посока и сега е време да се порадвате на плодовете, които можете да оберете. Ако те не винаги са по вкуса ви, тогава можете да се замислите за алтернативи на развитие, такива ще възникват спонтанно, неочаквано, може да е под формата на паралелни, обходни, понякога допълнителни и скрити пътища към вашите успехи.

Може да потърсите и да получите подкрепа, понякога и извън близкото ви обкръжение.

Вие сте в период, в който можете да сбъднете ваша тайна или съкровена мечта, но това в значима степен ще се определя от ваши минали действия, от опеката, до която можете да се доберете.

В друг вариант-имате нужда от почивка, да намалите темпото, да преосмислите вашите бъдещи планове, все едно сте на прага на житейски кръстопът и трябва да изберете- коя посока да изберете, с какво да продължите или да оставите зад гърба си. В този процес много ще ви помогне засиленият информационен поток, получавате доста „осветляващи“ новини, може да научите тайни и да се възползвате от тях. Не е изключено обаче да се въвлечете в словесни двубои, в които трябва да отстоявате категорично и енергично интересите си, при това е полезно да не позволявате да ви въвличат в интриги, да се пазите от нечестност…все пак ще идентифицирате евентуални опасности и недоброжелатели, ще имате достатъчно ресурси да се предпазвате, преодолявате предизвикателствата, стига да не прекрачвате границите на добрия тон.

Водолей – Все по-важно за вас става да отстоявате своето мнение в колектив, за да заемете по-престижни позиции, за да утвърдите авторитета си и т.н. Колкото са по-големи амбициите ви, толкова е по-голяма вероятността да увеличите популярността си, да привлечете на ваша страна покровители, влиятелни личности, със съответните позитиви от това.

В повечето случаи вие привличате погледи, в център сте от внимание, има на кого да разчитате, печелите с по-голяма лекота одобрение и признание, би следвало да се възползвате по оптимален начин от тази опека на звездите и трайно да преобразите средата си на съществуване към по-добро, вероятно и не без някаква опека, върху която трябва да се фокусирате.

Все пак на този етап от вас се изисква голяма адаптивност, вероятно да промените нещо в линията си на поведение, начин на общуване с определени личности, за да защитите интересите си-финансови, но не само. „Старата песен на нов глас“ е доста вероятна, при това с преувеличения, подобни преувеличени последици, внимавайте! Това ще определи връзките ви-лични и делови, които ще повлияят на общественото ви положение. Информационният поток е много усилен, „осветляващ“, знанието винаги е сила, не пренебрегвайте подробностите, за да се предпазите от попадане в непредвидени обстоятелства.

Риби – Вие сте в период, през който можете да се изкачите по йерархичната стълбичка, да направите съответни стъпки, които да ви превъртят на по-високо социално ниво. Голяма част от тенденциите зависят от собствената ви инициативност, но други са по-външни и независещи от вас обстоятелства. Вие в по-ярки краски разбирате кои от мечтите ви са осъществими- те се реализират по един спонтанен, бърз начин, застават на пътя ви и под формата на шанс, оригинална и осъществима идея.

Все пак не е изключено в душата на мнозина да нахлуе и напрежение, което да е следствие на вид неудовлетворение, разминаване с очакванията, дори обрати. Нека това да е стимул за действие, повод да си „сверите часовника“ с общата картина на съществуване, за да изберете оптимално позитивна за вас посока. Вие може да се колебаете по кой път да поемете, защото възникват нови възможности, някой от тях са и добре познати стари, но са под въпрос, вие трябва да ги канализирате без да се разпилявате, пазите се от преувеличения, че и конфликти.

Обърнете внимание на онова, което пали ентусиазма ви, възниква като предложение, прераства във въодушевление, това може да е „отворената врата“ към мечтите ви, съпътствани от рядък късмет, символизирано от Юпитер- веднъж на 12 години в тази сфера на влияние…

 

 

 

Източник: http://horoskop-astrom.com

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.