Olga-red-790-100

Астро

Седмичен хороскоп за периода 29 юли – 04 август

От  | 

Слънцето и Марс транзитират в Лъв, а към тях вече се присъедини и Венера, така този зодиакален знак е акцентиран силно и ще ни „облъчи“ със своята огнена енергия, характеристики, послания…

Вероятно на всички и по различни поводи ще ни стане „горещо“, причините могат да се коренят на първо време в покачващия се адреналин, силни страсти и желания предимно да се докажем, блеснем- сега е моментът да демонстрираме потенциала си, да защитим егото и достойнството си, да заемем по-престижни позиции…Дори и не съвсем осъзнато- ще имаме подчертана нужда да афишираме себе си, да бъдем забелязани и оценени. Расте самолюбието, здравословният егоизъм  /зависи кой и в каква степен го има/, почти всички понятия са насочени към личното благоденствие и възможност то да се постигне.  Да получаваме внимание ще е толкова важно, че мнозина ще сътворят чудеса от храброст, за да се случи това и вероятно често ще присъстваме на сцени, които са ярки, вълнуващи, драматични, все едно сме се включили в голям спектакъл, предстои да видим кои и в каква роля ще се включи…Ако не се добираме до преследвано одобрение и/или „аплодисменти“, ако се засегне достойнството ни- това ще води в повечето случаи до крайни реакции и със съответните последици…

Ескалира подчертана нужда от забавления, да се отдадем на нещо любимо, хоби, а може и да е бизнес /индивидуалните приоритети са различни/. Обединяващо правило е обаче, че за преследваната си цел ще поемаме рискове, ще действаме спонтанно, вероятно ще разходваме доста средства. Ако всичко е добре премислено и например това е дългоочаквана почивка, тогава всичко е наред и тя обещава да бъде доста емоционална, бурна и запомняща се. Това може да бъде хоби, което се превръща в професионална реализация или друго, което притежавате като талант и точно сега можете да го разгърнете с огромен ентусиазъм…

Разбира се- Венера в Лъв ще разпали желанието за любов, романтика, отключва се любовта към живота и в един по-широк смисъл…В името на любовта можем да правим особено щедри жестове, не са изключени гръмки изказвания, достойни за спектакъл… ще бъде интересно, запомнящо се…На този етап трябва да се допълни обаче, че вероятно ще се започват внезапно романтични връзки, но също така могат и внезапно да се прекъсват.

Като цяло предстои една от най-бурните седмици през годината, но тя е наситена с много изненади и обрати. Най-много ще се отрази това на любовните взаимоотношения, също- парични потоци…И така, внезапно можем да се сдобиваме с нещо желано, скъпо за нас, но не е малка вероятността и внезапно да го изгубим…От определящо значение е в каква посока влагаме тази мощна енергия…

На 01 август Меркурий се обръща в директен и постепенно ще даде шанс на всичките ни идеи и планове- най-накрая да тръгнат напред и нагоре, да се реализират.

На 01 август предстои и Новолуние, което винаги означава ново начало. То показва, че през август предстоят промени и вид обновление във взаимоотношенията- лични или делови, дори тези с децата…Възможно е да ни се наложи да даваме повече свобода на хора близки до сърцето ни, да позволим нещо различно да нахлуе във връзките ни, за да бъдат те целенасочено освежени, иначе- трансформациите могат да нахлуят отвън, да са трудно контролируеми, да ни изненадват и не винаги приятно, в краен случай- липсата на гъвкавост ще води до резки скъсвания на контакти, дори договори…Това Новолуние може да изисква да извършим вид преобразувания в приходи-разходи, в оптимален вариант- да намерим нови източници на доходи. При всички случай, за да имаме успехи през август ще е полезно да сме по-отворени към нещо нетрадиционно, оригинално, различно, така че да излезем извън границите на познатото, статуквото, като разширим кръга на своите познанства, общуваме и привличаме влиятелни личности на наша страна, като пътуваме, обогатяваме знанията си, разчитаме на висока квалификация и т.н. Първите две седмици от август са определящи и до Пълнолунието, това е оптимален срок за насочване на тенденции и по горе-описания начин…

Щастлива и успешна седмица за всички!

Овен – Вие сте в творчески възход, който може да отключи и доза късмет, ако се занимавате с нещо любимо, имате собствен бизнес, демонстрирате собствения си потенциал и/или висока квалификация, пътувате, общувате с влиятелни личности, включително извън близкото ви обкръжение.

Възможно е да направите пробив в избраното от вас направление, но е хубаво да се възползвате от Новолунието на 01 август, на тази дата и Меркурий обръща своя ход, така ще даде шансове да реализирате идеите и намеренията си, да разплетете сложен възел от базисни приоритети, свързани с вашата финансова сигурност или такава, която се отнася до дом, семейство, недвижимо имущество.

В душата ви се разгарят силни страсти, които могат да ви подтикнат да действате по-рисково, импулсивно, ако все пак крайните резултати са добре обмислени, вероятно и това ще бъде оправдано.

По различни поводи ще се изисква да обновите вашите романтични отношения, да допуснете нещо ново, различно, самите вие да инициирате събития, преживявания, които да освежат и разнообразят чувствата. Възможно е да проявите по-голяма щедрост спрямо близките ви, в друг вариант- може да се наложи да си давате и повече свобода в един по-широк смисъл. Не позволявайте обаче чисто финансови приоритети да накърняват привързаността един към друг и да се превръща в повод за недоразумения.

Ако имате деца, вероятно също ще предстоят промени около тях, например- те може също да изискват вид свобода…

Предстои седмица изпълнена с изненади и те може да очертават по-дългосрочни промени в отношения /предимно романтични, но не само/, бизнес, ако нещо се скъса или прекрати внезапно, трудно ще се възстанови, но от вас ще се изисква да следвате посланията на звездите, да използвате нов, оригинален подход и така всичко ще е във ваша полза…

Телец – По различни поводи фокус за вас може да е домът и семейството ви, приоритети отнасящи се до базова сигурност- финансова или отнасяща се до фон на съществуване, дори- недвижимо имущество, место-живеене. Голяма е вероятността преобразуванията да са във ваша полза, например да инвестирате в благоустройство, да спечелите нещо или да получавате по-широка подкрепа от близките си.

Мнозина от вас, предимно родените в първи деканат, но и всички останали в различна степен- изпитват силно желание да разчупят статуквото, може да искате повече свобода- буквално или в по-общ смисъл. Представяте се в различна светлина и не е изключено да променяте сами хода на събитията, да се превръщате в проводник на бързи и неочаквани трансформации. „Крушката винаги си има опашка“, както и съответните ви стремежи, тоест- ако е натрупано вид недоволство, сега ще притежавате силен импулс да се освободите от него…Ако всичко е наред, тогава импулсът на Новолунието ще доведе до базисна и положителна реорганизация, която ще има съответен ефект и върху други нива от живота ви.

Близнаци – Вие сте в период, през който можете да изпъкнете пред околните с вашите комуникативни умения, натрупани знания и т.н. По различни поводи може да ви се налага повече от обикновено да защитавате свои идеи, да преговаряте за интересите си, да създавате и укрепвате връзки. Ще имате шанс за това и хора, които привлечете на ваша страна, отношения, които оздравите ще се превръщат в проводник на удовлетворение и/или вид обновление в живота ви, шанс- за повече успехи /лични и професионални/, сдобиване с популярност, ако това ви интересува.

На този етап вероятно ще ви се налага да сте по-гъвкави в общуването, да приемате гледна точка, която е и различна от вашата, за да съхраните вид спокойствие или за да превъртите евентуални провокации в полза. Колкото сте по-отворени към нещо различно в начин на изразяване, гледна точка или предложения, толкова повече спонтанни шансове ще се разкриват пред вас. Но е важно да балансирате между вашето собствени тези и тези на околните, за да не позволите те да бъдат подменени.

Информационният поток е много усилен, част от чутото ще ви покаже алтернативи на развитие, ако се нуждаете от такива, но можете също така да идентифицирате и скрити процеси, които да ви учудят. Елементът на изненада е доста висок, нееднозначен, но при всички случаи-полезен, като минимум разбирате на кого можете да разчитате, съответно-не, какво старо трябва да оставите зад гърба си, защото по-скоро ви дестабилизира и ще имате достатъчно подсказки в тази посока.

На 01 август вашият покровител Меркурий тръгва директен, през това време предстои и Новолуние, това ще ознаменува вземане на някакви определящи решения, които могат да преобразят средата ви на съществуване, защото заемате нови позиции в колектив, понеже сте скъсали едни договори и връзки и/или пък сте създали нови, расте самоувереността ви, влиянието ви, анализирайте и насочвайте…

Рак – Водеща тема за мнозина се превръща материалната сигурност, това може да се превърне в мотив за мобилизация, повишена инициативност, резки промени в бъдещите ви планове, ако статуквото не ви удовлетворява или пък не срещате достатъчно подкрепа в настоящия си път на развитие. Околните продължават да играят водеща роля в живота ви, те може да ви дарят с интересни идеи, предложения, така че да обновите финансовото си състояние, да откриете нови източници за печалба. В друг случай вие може да решите да инвестирате в имиджа си и така пак да привлечете вид печалба, дори и чрез косвени пътища и получаване на вид одобрение.

В живота ви могат да нахлуят креативни личности, които ви указват силно въздействие, но трябва да селектирате внимателно на кого да се доверите, съответно-не. Може да има и такива особи, които ви изненадват с поведението си, дори са способни да ви дестабилизират. В оптимален вариант- те ще ви покажат някой пробойни и слаби звена, които вие можете да отстраните като използвате нещо различно, креативно, така че да превъртите предизвикателствата в полза.

На 01 август Меркурий се обръща в директен от вашия зодиакален знак, вие придобивате окончателно и/или трайно мнение, което ще защитавате до средата на август и това пак така ще рефлектира върху онова, което имате-общо. Възползвайте се от импулса на Новолунието, което също е на 01 август, за да преумножите благата си, за да подействате положително дори на здравето си, ако се налага, изгответе си вид стратегия и тя ще прораства дълго, през идното полугодие, а може и година…

Лъв – Вече три планети транзитират през вашия зодиакален знак и вие безспорно ще се оказвате в център от внимание по различни поводи. Звездите ви надаряват сега с достатъчно сили и енергия, за да проправите път и към най-смелите си мечти, с които да получите удовлетворение, да порадвате сърцето си, да разгърнете потенциала си. Вероятно мнозина усещат вид безпокойство, защото усещат, че е дошъл момент на промяна, чрез която се налага да се разделят с неща, които ги дестабилизират, също- трябва да действат, за да не пропуснат възможности за обновление, за успехи и т.н.

Новолунието, което на 01 август е едно от най-важните за вас през годината, защото се случва във вашия зодиакален знак. Припомням, че вие сте в период, когато формирате тенденции за цялата ви предстояща лична година и те силно се определят от вашите желания, намерения, инициативност. В значима степен сега сте „капитани на собствения си кораб“, това е сила, но и отговорност, която може да ви изправи пред житейски избор и от вас зависи какъв ще е той…

На този фон могат да  ескалират някакви изненади, внезапни и бързи промени, които засягат пряко социалния ви статус /кариерно развитие или брачни отношения/, репутация като минимум. Част от тях са натрупани в миналото, вие вече сте имали достатъчно подсказки за тях, но сега се налага да не отлагате съответни мерки, които да вземете, вероятно и по-радикални. В друг случай- от вас се изисква да допуснете нещо ново, различно, креативно, то може да доведе до свобода, шанс да превъртите предизвикателствата в полза. Иначе- някой трансформации може да са повече по принуда, като следствие- и извън контрола ви. „Ако има силни ветрове, по-добре е да се строят вятърни мелници, а не стени“, тази поговорка силно кореспондира с настоящото ви развитие. Венера силно ви подкрепя, дори и да има някакви трудности, те се преодоляват по-лесно. Може да „блестите“, да печелите по-лесно симпатии и одобрение, стига да не реагирате твърде спонтанно, крайно в някой ситуации…

Дева – По голяма част от тенденциите се движат по-инерция, част от случващото се ви показва- какви по-дългосрочни програми са изчерпани и трябва да се обновят или направо прекратят. В друг вариант- мечтаете за по-далечното бъдеще, търсите варианти на развитие, понякога действате в посока, която може да сбъдне ваша тайна или съкровена мечта и колкото по-малко разказвате за намеренията си, толкова повече ще получавате шансове да ги осъществите.

На мнозина им се налага да се адаптират към бързо променяща се среда, понякога- да намалят темпото или да ревизират своето минало, да го анализират, за да изберат максимално удачен подход. На този фон трябва да се пазите от спонтанни решения, които да ви дестабилизират материално, вероятно е по-добре да избягвате взаимодействие с финансови институции, не е удачно да теглите кредити, да задлъжнявате. Неразрешени въпроси свързани с „чужди ресурси“- на влиятелни личности, партньори, роднини, имотни казуси и т.н., също могат да се превърнат в проводник на изненади и не винаги приятни. От позитивна гледна точка- получавате ценно знание, от което да се възползвате и да вземете съответни мерки, може да узнаете тайни или скрити процеси /често не от вчера/-изплуват на повърхността.

В такъв случай вероятно от вас ще се изисква да обновите подхода си, така че да промените вектора на развитие, помислете, Новолунието на 01 август ще е като „приливна вълна“, която да „яхнете“.

В оптимален вариант- това могат да бъдат принудителни, но целесъобразни разходи и инвестиции в любими хора, понякога- по-далечни перспективи на развитие…

Меркурий се обръща в директен на 01 август- постепенно вашите идеи ще започнат да се реализират, ще съдействат за укрепване на връзки, заемане на по-престижни позиции в колектив, изчистване на някой недоразумения, ако има такива…

Везни – Все повече ескалира необходимостта да се доказвате пред околните, причините могат да бъдат различни- защото са променени изискванията към вас, понеже сте променили средата си на съществуване, заемате нови позиции в колектив или вид одобрение- пряко влияе на финансовото ви състояние.

В близкото обкръжение на мнозина от вас има енергични личности, които силно ги подкрепят, доброжелатели, дори обожатели. Но може да има и такива, които ви изненадват и не винаги приятно, могат да предизвикат загуби- буквално или в по-общ смисъл.

Това може да се превърне в добър повод да разчистите обкръжението си, да обновите линията си на поведение, за да превъртите предизвикателствата в полза.

Вашата покровителка Венера е в Лъв, така че ще ви направи по-ярки, емоционални, привлекателни, не е изключено да изпитвате вътрешен и подчертан импулс да „блеснете“, да изпъкнете и демонстрирате потенциала си, стила и чувството ви за красота, естетика и в този процес ще сте по-отворени към нещо различно, но полезно за вас, така мнозина ще разчупят статуквото, ще се освободят от тежести, дори и с доза нетърпимост, когато има вид несправедливост…Действайте, можете да станете популярни, това да се превърне в мост към успехите ви, всичко зависи от целите които си поставяте и нека те да бъдат по-значими. Възползвайте се от импулса на Новолунието на 01 август- за да преоможите всички горе-изброени възможности, хубаво е и да имате съответен план…

Скорпион – Вие сте в един от най-важните периоди в годината, когато можете и трябва да подействате положително на общественото си положение- кариерно развитие и/или брачни отношения, репутация като минимум. Не са изключени провокации, които да ви мобилизират да действате в тази посока, те могат да бъдат тълкувани от „таван“ на повишени амбиции, но и възможности, също необходимост по външни и независещи от вас причини да разчупите статуквото, да се приспособите към нови изисквания, да бъдете по-приспособими, да позволите нещо различно да нахлуе в живота ви, за да се превърнат предизвикателствата в полза.

В този процес е полезно да разчитате предимно на собствения си потенциал, инициативност, креативни идеи, които възникват спонтанно. Околните могат да ви изненадват с интересни и полезни предложения, да ви стимулират да се развивате, дори да насочват-бъдещото ви развитие, ако са ви близки, важни за вас хора и вие се съобразявате с тях, защото са добронамерени и не само….

В друг случай- не е изключено да имате усещането, че другите се държат непредвидимо и непоследователно, това могат да бъдат също ваши партньори-лични или делови, в по-неприятна форма конкуренти и недоброжелатели. В такъв случай- сега е оптимално подходящ момент- да ги отстраните от пътя си,  да извоювате своеобразна победа, като самите вие действате по-нетрадиционно и допуснете нещо различно в линията си на поведение.

Възползвайте се от Новолунието на 01 август, за да зададете едно голямо ново начало, дребни инициативи ще имат широко отражение, ще се отразят на онова, което имате-общо и на което ще можете да разчитате после дълго. Поставяйте си по-дългосрочни цели и вероятността да направите пробив е повече от голяма…

Стрелец – Оформяте по-дългосрочни перспективи на развитие и те могат да ви изстрелят към своеобразен връх, когато демонстрирате натрупани знания и опит, квалификация, преговаряте с влиятелни личности, евентуално-пътувате и/или общувате с хора извън близкото ви обкръжение.

Мнозина се намират във важен или определящ етап от професионалното си развитие, крайният резултат зависи силно от собствените ви амбиции, но и адаптивност, която вероятно трябва да проявявате, дори-ежедневно през настоящата седмица. Възможни са множество изненади, които се отнасят предимно до професионалната ви реализация, това може да са допълнителни или променени изисквания, ангажименти, не е изключено обаче да се появят и недоброжелатели, които да ви дестабилизират и разминат с предварителните ви очаквания. Ще имате възможност да набележите всички слаби звена и да ги отстраните своевременно, често като реагирате на момента…

Справяте се добре с документи, юридически казуси, ако това ви интересува…Възползвайте се от Новолунието на 01 август, за да преумножите шансовете пред вас и действате в избрана посока целенасочено, също- отстраните с гъвкав подход онова, което се превръща в предизвикателство за преодоляване. Ако все пак не всичко се развива така, както очаквате, може да отворите нова страница в кариерното си развитие, да се ориентирате към нещо ново и по-перспективно, защото статуквото е изчерпано ит.н. Ще имате такива възможности…

Хубаво е и да сте по-внимателни към здравето си, да се пазите от инциденти и т.н.

Козирог – Вие се намирате в силно трансформиращ период, в основата на тези преобразувания могат да бъдат чисто материални приоритети и съответен анализ- какво би допринесло за благоденствието ви, какво евентуално ви дестабилизира, какво следва да обновите, промените, за да насочите случващото се в по-позитивна за вас посока. Може да ви се наложи и да направите своеобразен избор, който ще е определящ за бъдещото ви развитие и благоденствие.

В този процес определяща роля играят важни за вас хора, в повечето случаи това са близки и любими личности- партньори, пораснали деца, ако имате такива. Те могат да ви изненадват с интересни идеи, предложения, от които да се възползвате. Не изключено обаче, да ви се налага да инвестирате в тях или да се откажете от едно, за да придобиете друго- анализирайте случващото се, за да направите оптимално добър избор. При всички случаи от вас се изисква да сте по-отворени към вид промени, нещо различно и нетрадиционно, за да съхраните нещо ценно за вас, за да го преумножите, но предварително трябва да пренаредите приоритетите си, да прецените дали си струва своеобразната цена и т.н.

В друг случай- може да се отдадете на заслужена почивка, а това също ще разходва средства, но ще има хубаво отражение върху тонуса ви, отношенията ви и т.н.

Ако амбициите ви са по-големи, тогава стремежът може да се превърти в посока да превърнете ваше хоби в професионална реализация, да се ориентирате към собствен бизнес или да завоювате лидерски позиции на работното си място като се демонстрирате оригиналност и креативност, получите по-широка подкрепа със съответните позитиви.

Периодът е благоприятен да се облагодетелствате от имущество, да разрешите имотни казуси и т.н. Възползвайте се от импулса на Новолунието на 01 август, за да зададете едно голямо ново начало, което ще рефлектира върху благоденствието ви, онова, което имате-общо.

Водолей – Все по-важна тема в живота ви стават партньорските отношения и същевременно на тях сега най-много можете да влияете. Можете да предприемете важни и определящи стъпки за вашето общо бъдеще и те да засегнат базисни приоритети, например- да решите да заживеете заедно или пък, ако живеете заедно- да промените някакви правила у дома, схема от ангажименти, които да изпълнявате, а понякога- това може да е решение да си давате повече свобода, да освежите съвместния си живот чрез покупки за дома, ремонти, премествания, по-дългосрочни цели, които си поставяте и те ви обединяват, сближават и т.н.

Не е изключено обаче важни за вас хора да ви изненадват, да реагират по начин, който не кореспондира с вашите очаквания и желания, в такъв случай вероятно е по-удачно да проявите по-голяма приспособимост, креативност, да разчитате на оригиналния си подход и находчивост, да допуснете нещо различно, така че да превъртите предизвикателствата в полза, ще имате такъв шанс и много зависи от собствения ви избор, желания и т.н.

При всички случаи няма да ви липсва внимание и подкрепа, благодарение на тях вие може да се сдобиете с популярност, да заемете по-престижни позиции в колектив, да промените средата си на съществуване, да постигнете честолюбивите си цели.

Важни за вас хора ще ви изненадват, но нека това да е повод да идентифицирате всички силни и слаби звена във взаимоотношенията си, а ако се налага- да отстраните онези от пътя си, които ви действат по-скоро деструктивно.

Възползвайте се от Новолунието на 01 август, за да зададете едно голямо и позитивно начало във вашите отношения…

Риби – Ежедневието на повечето от вас е доста натоварено, но и продуктивно, не протича по предварителен график. Вие се намирате във важен период относно вашата професионална реализация, звездите изискват от мнозина да се приспособят към някакви трансформации, може да са нови изисквания, но и възможности…Почти през цялата седмица може да чувате изненадващи предложения, от които да се възползвате, информационният поток е много усилен и ви показва какво трябва да обновите, промените, често тези подсказки ще показват трайни нови тенденции, които ще повлияят на средата ви на съществуване, позиции, които заемате в колектив.

Ако не всичко случващо се е по вкуса ви, например се скъсат някой връзки и дори договори, това ще е ясен признак, че те са изчерпани и е дошло време да прелистите нова страница, ще имате шансове за това.

Колкото сте по-инициативни на работното място, по-високи са вашите амбиции, отворени сте за нещо различно, креативно, оригинално, но кореспондиращо с личните ви качества и потенциал, толкова по-значими ще бъдат успехите ви. Действията ви няма да останат без последици и ще ви превъртят на по-високи социални позиции, ще имате шанс да получите повече свобода, но и отговорности, може да се налага да повишите знанията си, да промените нещо в подхода и начина си на изразяване, как възприемате обикалящата действителност. Ще има натиск в тази посока, предизвикателства и шансове…

Възползвайте се от Новолунието на 01 август, за да поставите едно голямо ново начало в професионалната си реализация, действията ви ще прорастват през идните седмици, че и месеци, ще дават резултати…

 

 

 

Източник: http://horoskop-astrom.com

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.