Olga-red-790-100

Астро

Седмичен хороскоп за периода 3-9 декември

От  | 

Слънцето е основен енергиен източник, който задава водещ фон  на картината, в която съществуваме, задава приоритети, тенденции, определя настроението ни, линията ни на поведение и т.н. Сега Слънцето е в Стрелец, както повечето от вас знаят от този сектор то усилва амбициите ни в пъти, както и желанието да достигнем до някаква справедливост, да се освободим от онова, което ни тежи, включително като поемаме рискове, устремим се към нещо ново, непознато, действаме рисково, импулсивно, авантюристично, без да се „спъваме“ в подробности. През тази година всичко горе-описано е съпътствано с необходимост да се отърсим от нещо старо, деструктивно. Ескалират страсти, които могат да ни подтикнат да действаме спонтанно, но често и нерационално.

Може да бъдем опиянени от някаква мечта или илюзия /зависи и от индивидуалния хороскоп/, това може да се окаже толкова обсебващо и цветно чувство, че да ни пренесе в друга реалност от преживявания или събития на практика. Дори хора по-устойчиви на външни събития могат да усетят, че здравата почва под краката им се разклаща. Най-уязвими са онези, които са с по-уязвима психика…

Често ще се прибягва до максимата: „целта оправдава средствата“ и хората могат рязко да се разделят на победители /поне към този момент/ и потърпевши. Към настоящия период и при така поставени аспекти би трябвало да сме много внимателни към манипулации и вид нечестност…възможно е да се отключи вълна от измами, хубаво е да не се предоверяваме, да пазим онова, което е наше повече от обикновено.

Тестват се моралните устои на мнозина, отново ще има полюсни прояви, преплети от възмущение и наглост. Подсъзнанието ни е силно активирано и ще е интересно да разпознаем една неявна страна в себе си и околните. Вероятно ще имаме и по-ярки предчувствия, хубаво е да се доверяваме на вътрешния си глас и „сигнали“ на физическото ни здраве, ако „слабо място“, то ще напомни за себе си.

Голяма част от инициативите ни могат да се сблъскат с непредвидени обстоятелства, които да ни разминат с предварителните очаквания. Ако има някакви скрити обстоятелства, „зад гърба ни“, те ще се проявят, то те ще се проявят и ще имат широко отражение.

Вероятно е по-добре да не прибързваме, а да се концентрираме върху разрешаването на стари и не открили свои подходящи решения въпроси…Всъщност, те ще започнат малко по малко да се разплитат, подобно на сложен възел, особено след Новолунието в четвъртък и след като Меркурий се обърне в директен на 06 декември. До тогава по-скоро сме под влияние на последици от минали действия, които ще се стремим да канализираме в по-подходяща посока.

Новолунието през тази седмица ще постави ново начало в сектор, който отговаря за „правото“, законите /писани и неписани/, договори-писмени и устни, евентуални идеи за повишение, излизане извън границите на познатото- буквално и в преносен смисъл. Този сектор ще се обнови до края на декември и част от това обновление ще бъде съпътствано с пробив в избраното направление, превратни събития, шумни скандали, разгадаване на тайни,  остро противопоставяне на интереси- понякога пряко, с преувеличения, крайности в изказванията, а в други случаи- хитро, манипулативно.

Нашите връзки-лични и делови ще продължат да са в своеобразно изпитание до 08 януари 2019г. Всичко ценно за нас, което „оцелее“ през това време ще има бъдеще и за цялата нова 2019г. Показателни са понеделник и вторник, „усетете на къде духат ветровете“, за да се възползвате от „попътни ветрове“, за да се справите по-лесно с предизвикателствата и дори да ги преобърнете в своя полза.

Овен – Вашите амбиции растат, повечето от вас се стремят да разчупят границите на познатото, да се ориентират към нещо ново, да разширят своето влияние, защото усещат, че нещо старо е изчерпано като възможност, понеже се сблъсквате някакви препятствия, които до този момент може и да не са били толкова видни, но сега трябва да им обърнете внимание.

Може да бъдете обсебени от някаква скрита мечта, алтернатива за развитие, обходни пътища към целите ви, които можете да започнете да осъществявате след Новолунието на 07 и 08 декември. В друг вариант това е време, през което трябва да разчистите живота си от хора и обстоятелства, които препятстват пътя ви на успеха и щастие-общо, от вид некоректност и т.н. Това може да се превърне в лайтмотив за целия декември. Онова, което оцелее и остане в  живота ви до 08 януари 2019г.- ще има бъдеще и за цялата идна година.

Бъдете внимателни с подписването на договори, документи, вероятно е по-добре да отложите поне за следващата седмица или най-добре за след 16 декември…

Показателни за партньорските ви отношения са понеделник и вторник, набележете всички силни и слаби звена, отстранете евентуални негативи и си изградете стратегия да преумножите позитивите…

Телец – Венера- вашата покровителка отново транзитира през Скорпион, където беше през втората част на септември и октомври. Сега вие отново ще попаднете в подобни ситуации, може да сте в плен на силни, трансформиращи чувства и страсти подобно на преди, но сега преживяванията са по-градивни, с шанс да се поправят евентуални минали грешки, да се погледне случващото се от един друг ъгъл, за да се получат по-добри перспективи на развитие във вашите партньорски отношения и не само…

Вие сте в някакъв превратен момент в живота си, в който се намирате  на прага на житейски кръстопът, а това засяга материалната ви сигурност. Важното е, че имате избор, а изборът, който ще направите ще се отрази пряко на финансовото ви състояние или на положението ви в колектив, вие може да смените средата си на съществуване или позициите ви в колектив да се обновят, особено след Новолунието на 07, 08 декември.

Вероятно, за да сте по-успешни трябва да се насочите в посока да укрепвате връзки /лични или делови/, които могат да се превърнат в мост към успехите ви.

Същевременно е целесъобразно да се пазите от вид некоректност, която може да предизвика загуби- финансови и не само. Конкуренцията около вас е значима, в оптимален вариант може или трябва да ви стимулира да дадете най-доброто от себе си.

Близнаци – Периодът е важен за партньорските ви отношения, появява се възможност да укрепите някой стари връзки или пък да създадете нови и при това много по-престижни, такива, които ще прорастват дълго и ще се превърнат в шанс за привличане на по-голямо благополучие в личен или професионален аспект.

Новите тенденции можете да зададете предимно след Новолунието на 07, 08 декември. Трябва да имате предвид обаче, че вашите идеи за бъдещо развитие не винаги ще пасват с тези на важни за вас хора. Възможно е вие да желаете едно, а те да действат в друга посока /независимо дали това е съзнателно или не/. Ако съществува подобно разминаване в намеренията, то ще бъде особено очевидно през тази седмица и може да е повод да си „сверите часовниците“-образно казано.

Към настоящия момент вашите амбиции са много високи, вие сте силно стимулирани по различни поводи да се „борите за своето място под Слънцето“ или за по-добър обществен статус. В този процес- влиятелни личности или близки хора имат подчертано, водещо значение. Те могат да ви „издигнат до небесата“, но могат и да ви сринат. Обменът на информация, преговорите протичат с доза напрежение, можете да го превъртате във ваша полза, ако избягвате преки конфронтации, наблегнете на дипломатичността, обходни пътища към целите си, които преследвате до краен предел.

Рак – Водеща тема за повечето от вас се превръща професионалната реализация, защото амбициите ви нарастват, понеже ескалират нови условия, изисквания на труд, но също така се появяват и варианти за вашето развитие.

Ако това не е приоритетен въпрос за вас, тогава ежедневието ви може да е доста натоварено поради други причини извън обичайните, например- хора стоящи далеч от вас ви указват съществено влияние и могат да променят вектора ви на развитие.

При други може да възникне необходимост от пътувания, уреждане на документи, евентуално преподписване на договори и т.н. Част от тях могат да се обновят, други да се прекъснат, но ще отпаднат предимно онези, които са изживели своето време и ще отворят място за нови и по-добри перспективи на развитие пред вас и при това дълготрайни. През тази седмица се наместват пластовете в този сектор на развитие, някой шансове ще се обновят, вие можете сами да ги инициирате като действате в подобна посока, особено след новолунието на 07, 08 декември.

Въпроси отнасящи се до деца, любими хора и партньори- получават втора възможност да се укрепят, стоплят, трансформират в положителна посока. Може да възникне необходимост да се справяте с приоритети, подобно на „старата песен на нов глас“, също- може да се насочите към нещо любимо, изгубено, но с възможност да си го върнете…

Лъв – Вие сте в творчески подем, ентусиазъм и вяра в собствените възможности владее повечето от вас. Сега най-силно може да ви върви в занимания, които са свързани с хоби, което може да се превърне и в професионална реализация, частна практика, ако това ви интересува.

Най-силно можете да влияете и на приоритети, които се отнасят до деца и любими хора- партньори и т.н. Можете да се възползвате от Новолунието на 07, 08 декември, за да обновите този сектор на влияние в живота ви. Все пак всичко горе-описано ще изисква някакъв компромис, в друг вариант- инвестиции чисто материални или под формата на повече отделено време, промяна в бъдещи приоритети, повече гъвкавост при постигането на целите ви и т.н.

Този сектор от живота ви изисква някаква трансформация или се превръща в превратен момент за всичко близко до сърцето ви. Тази трансформация може да е напълно удачна за вас, имате достатъчно ресурси да въздействате. Зависи каква посока сами ще изберете, а този процес може да е свързан със собствени интуитивни прозрения, в по-неприятна форма- ако има вид некоректност, нещо тайно и скрито, което ви влияе, то ще стане особено видно и ще окаже съответно влияние на тенденциите.

Възможно е спонтанно да се породят въпроси, от рода на: “какво давам, а какво получавам“ и нека това да е повод да се изчистят евентуални недоразумения, също- да защитите интересите си оптимално адекватно. Ако това е невъзможно и преобладава неудовлетворението, тогава може да се разделите с хора и обстоятелства, които ви носят по-скоро щети, отколкото обратното.

Бъдете внимателни при взаимодействие с банки, данъчни, не е подходящо време да задлъжнявате или да теглите кредити.

Появява се възможност да хармонизирате атмосферата в дома и семейството ви, може да попаднете в ситуация сходна на- втората част на септември и октомври, но сега да реагирате, насочите събитията по един доста по-позитивен начин.

Дева – Водеща тема за вас е домът и семейството ви, моментът е подходящ да въздействате по един по-позитивен начин на този сектор от живота ви, който ще хармонизира средата ви на съществуване, може да се справите с приоритети отнасящи се до премествания, недвижимо имущество, особено, ако се възползвате от Новолунието на 07, 08 декември и поставите едно ново начало, което е продуцирано от собствената ви инициативност в посока на желанията ви. Вероятно на мнозина ще им се наложи да се сблъскват с противоречие от страна на техните партньори, мненията не винаги ще съвпадат и ще изискват внимателно обсъждане, евентуален компромис, повече диалогичност и прояви на толерантност.

Ако това не се случи- дребни конфликти, а понякога- неслучайни и тлеещи от доста време- могат да прераснат в трудно потушим конфликт с широко отражение. Ако има някакви натрупани недоразумения, неизказани чувства или дори тайни, то те ще станат особено видни и ще изискват адекватна реакция. Нека това да е повод да се справите с подобни предизвикателства, да ги изчистите, а не да ги завлачвате и в бъдеще, ще имате подобен шанс, но той ще изисква и по-категорични реакции…

В друг вариант аспектацията на звездите може да се преживее като необходимост да обръщате повече внимание на вашия партньор, дори да проявите грижа, защото около него настъпват промени и той има нужда от това…

Възобновяват се и стари теми /от втората част на септември и октомври/, касаещи чисто материални приоритети, сега можете да им въздействате по-конструктивно,  това е като втори шанс, показателни или превключващи, доста информативни са понеделник и вторник, нека това да е отправна точка за обновена стратегия…

Везни – Венера, вашата покровителка отново транзитира през Скорпион, това ще ви направи по-емоционални, но също така готови да се борите до краен предел за вашите интереси, често- чисто материални, но не само. Вероятно сте били в подобна ситуация през втората част на септември и през октомври, в друг вариант- сега се възвръщат неразрешени въпроси от миналото, но ви се дава втора възможност да насочите тези приоритети в една по-позитивна, конструктивна посока за вас, като обновите стратегията си за печалба /в едни по-широк смисъл/, не допускате евентуални минали грешки и т.н.

В този процес социалната ви активност расте, вие привличате внимание, променят се позициите ви в колектив, а може и да обновите качествено средата си на съществуване, вашите връзки /лични или делови/, особено след Новолунието на 07, 08 декември. В основата са чисто практични съждения от ваша страна, способност или желание да привличате на ваша страна влиятелни или власт-имащи персони, да разширявате собственото си влияние.

Ежедневието на повечето от вас е доста натоварено с допълнителни ангажименти, нови условия на труд или нелоялна конкуренция, дори интриги, от които можете да се предпазите с вродената ви дипломатичност в общуването и не само…Водите напрегнати разговори, преговори, които може да са повод да утвърдите позициите си или да скъсате договорни отношения, все пак в значима степен това зависи и от собствените ви желания.

Препоръчително е да не се претоварвате и да сте по-внимателни към здравето си…

Скорпион – Венера отново ще транзитира през вашия зодиакален знак и може да ви върне към стари желания, чувства, но и възможности, които са съществували през втората част на септември и октомври, но сега- можете да се възползвате от опеката на тази планета по един по-добър начин, като наваксате с евентуални пропуснати шансове, върнете си нещо скъпо за вас или изправите евентуални недоразумения. Каквото и да е, Венера ще ви закриля отново, вие ще привличате по-лесно погледи, съответно-по-лесно ще получавате одобрение, ще се добирате до целите си. Дори и да има някакви предизвикателства пред вас, то те ще се преодоляват по-лесно под въздействието на Венера…

Вие сте в прекрасен период да обновите или повишите доходите си, да спечелите нещо значимо. Възползвайте се от Новолунието на 07, 08 декември, за да поставите едно ново начало, което ще прораства дълго и ще има своето отражение.

Все пак, трябва да се има предвид, че вашите разходи също са значими, те могат да се разходват за любими хора, хоби, в оптимален вариант това са инвестиции в собствен бизнес. Хубаво е да преценявате внимателно разходите си на този етап, съществува риск те да се окажат после нецелесъобразни или направо да се почувствате подведени. Ако всичко е добре премислено от ваша страна, вероятно и всичко е наред, но не пречи да сте нащрек за измами.

Чисто финансови приоритети също може да са повод за недоразумения между вас и близките ви, в друг вариант ескалират равносметки от типа на: „какво давам, а какво получавам“ и нека те бъдат конструктивни…

Стрелец – Вашите планове и интереси на този етап може да са тясно преплетени с вашето семейство, защото трябва да обсъдите по-далечни перспективи на развитие или пък са се натрупали недоразумения, които изискват вече своето решение и ще определят фонът ви на съществуване и в бъдеще. Това ще изисква спокойни разяснителни разговори, може би известен компромис, а не конфронтации, които ще имат дълготрайно отражение.

В друг вариант- трябва да делегирате време и отговорности, които се отнасят до битови приоритети, например-ремонти, не е изключено член от семейството ви да има подчертана нужда от вас и сега да е моментът да я демонстрирате, за да стоплите отношенията си, за да им зададете един по-позитивен тон за дълго, за да сте в помощ на близък, който може да има нужда от вас.

Отново като вариант- може да ви се налага да разрешавате приоритети с недвижимо имущество, местоживеене и т.н. Силата е във вас, в значима степен вие определяте хода на събитията, тенденциите, това е голям потенциал, но и отговорност. Възползвайте се от Новолунието на 07, 08 декември, то е едно от най-важните за вас, „посейте семена“, които ще искате да прорастват почти през цялата 2019г., вероятно и с цената на някакъв компромис.

Чувствата ви отново са в период на своеобразна „ревизия“ за всичко ценно за вас, това може да е повод да сбъднете ваша тайна мечта, но и да се разделите с нещо, която няма място в бъдещото ви развитие. Ако съществуват някакви скрити процеси, които влияят на чувствата ви и не само, те ще се проявят, обсъдят със съответните последици…

Козирог – На „сцената“ отново може да се появи обаятелна личност от близкото ви минало, която да ви подкрепи, да съдейства за по-добрите ви обществени позиции. Възможно е да ви дава съвет, да се превръща в мост към успехите ви, понякога- в обективно сложна ситуация, когато вашите позиции в колектив се променят, тестват за устойчивост и т.н.

Мнозина от вас имат нужда да намалят темпото, за да изберат оптимално правилна за тях посока, а в друг вариант- насочват се към алтернативи, обходни пътища за осъществяването на техни цели, които могат да изглеждат, че са на една ръка разстояние, а пътят за постигането не е толкова лесен, изисква стратегия.

През цялото време информационният поток е много усилен, може да узнаете тайни, от които да се възползвате и да превъртите във ваша полза, поне- получавате яснота,  а знанието винаги е сила, предимство…

Вероятно на мнозина им се налага да се борят за своето място под Слънцето, за своите интереси, за да не изгубят нещо ценно за тях, за да не бъдат подменени интересите им. Питайте, за да ви се каже, преговаряйте, бъдете социално по-активни…Същевременно, не е изключено да бъдете въвлечени в словесни „войни“ в спорове, в които трябва да отстоявате правата си до край, най-добре и с добре измислен план предварително, като привлечете на ваша страна енергични, инициативни личности, които да ви подкрепят или пък се възползвате от опеката на влиятелни личности извън близкото ви обкръжение.

Новолунието от 07, 08 декември може да ви помогне да се доберете до неочаквана опека, да разкрие варианти за бъдещото ви развитие. Но това Новолуние ще ви покаже и с какво трябва да се разделите, за да отворите място за нещо ново и по-перспективно…

Водолей – Вашата социална активност расте, дава ви шанс да заемете по-добри, лидерски позиции в колектив, да се срещнете хора, които да се превърнат във ваши благодетели, покровители и т.н. Много зависи от вашата собствена инициативност, желания, посока, която ще изберете, иначе- възможности няма да липсват, особено в посока да скрепите ваши връзки /лични или делови/. Всичко горе-описано обаче протича на фона на известно напрежение, което е продуцирано от чисто практични съждения, оценки, от типа на: „какво давам аз, а какво получавам“, това може да охлади страстите или да обтегне, дори скъса някой контакти с важни за вас хора. Имайте предвид обаче, че към вас също ще бъдат насочени подобни анализи, също, ако имате някакви стари дългове, те ще напомнят за себе си.

Обединяващо правило е, че финансовото ви състояние може да бъде дестабилизирано или подобрено, а тенденцията  е като „скачени съдове“ за подкрепата и одобрението, които можете да получите или пък- не, така че насочвайте внимателно, изградете си стратегия, за да съхраните интересите си, скрепите приоритетни връзки и т.н., дори и това да изисква известен компромис на този етап.

Венера ви дава втора възможност да подействате позитивно на социалния си статус /кариерно развитие, брачни отношения/, имидж като минимум, да изправите евентуални грешки, да се възползвате от шансове, но един по-конструктивен начин, които са се появили през втората част на септември и през октомври. Сега може да използвате различен маниер, подход, за да получите и различен, по-добър резултат…

Риби – Вие сте в ключов период относно вашето кариерно развитие, за някой-брачни отношения, имидж като минимум. Амбициите на повечето от вас растат перманентно и от вас се изисква да канализирате тази мощна енергия в оптимално правилна, конструктивна за вас посока, способна да преобрази живота ви, особено, ако се възползвате от Новолунието на 07, 08 декември. Все пак този процес може да е съпътстван с доза напрежение, защото усещате, че някой възможности са на път да утекат, възможно е това да са външни и независещи от вас причини ,които ви подтикват да се мобилизирате, да воювате за интересите си. Все пак и през тази седмица става напълно ясно- кои от вашите мечти са осъществими, може да се вдигне своеобразна завеса пред вас, но ако има някакви илюзии, дори манипулации, измами, които ви влияят, то те също ще станат по-видни и ще преобразят картината на съществуване.

Припомням, че Марс е във вашия зодиакален знак, надарява ви с енергия, отключва инициативност, от вас зависи да канализирате тази мощна енергия, която ще превърти предизвикателствата в полза, а не обратното. Ако не канализирате тази енергия, тогава тя може да премине в силно раздразнение, ескалация на напрежение, попадане в непредвидими и конфликтни ситуации.

Не губете целите си от поглед, възползвайте се от приливната вълна на Новолунието и може да стигнете много далеч, да оформите по-високи, широки хоризонти на развитие за цялата 2019г. На този етап- откривате шансове, но и слабости, не пренебрегвайте негативите, стопирайте ги своевременно /ще имате достатъчно подсказки за това/, преумножете позитивите, те ще застават на пътя ви по един спонтанен начин, понякога и без да ги търсите…

 

 

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com/

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.