Olga-red-790-100

Астро

Седмичен хороскоп за периода 31.12.2018г.- 06.01.2019г.

От  | 

Посрещаме новата 2019г. под влияние на намаляваща Луна в Скорпион, така че можем да очакваме една доста емоционална 2019г., която ще продължи някакви осезаеми реформи в банковия сектор, силови и бюрократични структури. Очакваните промени ще бъдат в посока да се постигне вид стабилизация, в повечето случаи тя ще позитивна, но възможна при вид обединяване на усилия, окрупняване и преразпределение на ресурси, вземане на някакви решителни мерки…

В по-малък мащаб и в личен аспект до пролетта на 2019г.- ще преуспяват онези, които умеят да си сътрудничат и намират подходящи партньори, с които да преследват общи интереси, висока и обогатяваща цел.

До средата на януари по-остро стоят въпроси, които се отнасят до дългове, ако има такива /морални или материални/, то те трябва да се разплатят, за да не се провлачат с по-сериозни последици…

На 06 януари предстои Новолуние, което ще бъде съпътствано с частично Слънчево затъмнение. Както повечето от вас знаят- затъмненията са едни от най-значимите астрологични събития, чиито отражение е подобно на „космически стрелочник“, който ни прехвърля на други релси на развитие. Затъмненията се определят от Нодалната ос, цикълът на завъртане е около 18 години, тоест- преди около 18 години и пак след толкова- Северен възел ще бъде в Козирог, така както е сега и през 2019г. Козирог и съответното затъмнение ще се отрази предимно на онези, които са свързани с властта. Козирог символизира „статуквото“, границите, държавното управление…Затъмнението и две седмици след него, а после през идните 40 дни и в по-затихваща, но и инерционна степен-идното полугодие- можем да очакваме значими преобразувания, които ще засегнат предимно етажите на управлението. Колкото е по-издигната дадена личност, толкова по-силни ще са „ветровете на промяната“. Колкото е по-амбициозен и мобилизиран всеки един от нас, толкова повече ще открива начини и варианти- да извлича ползи, да превърта предизвикателствата в своя полза. Без преувеличение може да се каже, че до средата на януари ще ескалират процеси- в личен или обществено значим план, които ще имат широко отражение- за цялата идна година, а може и много по-дълго.

Това е един от най-подходящите периоди да демонстрираме на какво сме способни и да утвърдим своя авторитет. Дори и да не сме чак толкова напористи, пак ще бъдем предизвикани от външни фактори, така че поне да удържим вече постигнатото и да не позволим да бъдем изместени и на различни нива от начина ни на живот- позициите ни ще се „проверят“ по заслуги и за надеждност.

При всички случаи ще забележим, че се пренареждат социални структури, особено държавни, такива, които са „по-стари“ и установени- ще трябва да се отворят за нещо ново и по-креативно…На този етап не можем да разчитаме на толерантност, а на аргументи, факти, които ще се изискват и ще „натежават“.

Още от първия ден на 2019г. Марс ще навлезе в Овен, ще промени линията ни поведение постепенно, Марс е в най-голямата си сила в Овен, ще подейства положително на тонуса и адреналина ни, всеки ще отключи /според индивидуалните си характеристики/- състезателен хъс, качества на боец, желание да се успява, понякога силово, дори агресивно, да се надяваме – само словесно. Този огнен ентусиазъм  и до средата на февруари – ще се превръща във водещ фактор да се рушат нездрави основи, но асоциативно и като на война- победата ще е за силните, стратезите и т.н. Вероятно ще се откроят ярки лидери, които ще се превърнат в притегателен център определящ правилата, налагащ норми, насочващ нов вектор за развитие в колективи / в  семейството, на работното място, на държавно ниво/…

Сатурн е в Козирог и още повече ще усили качествата на този знак, ще усетим тази тенденция като хладните и практични съждения ще изстудят страстите, ще превземат съзнанието ни и в оптимален вариант- ще сме здраво стъпили на земята, ще действаме рационално, целесъобразно, можем да извършим пробив в избраното от нас направление или поне първи стъпки, които ще имат широко отражение….

На мнозина ще им се наложи да преодолеят нещо, което ще отвори после нови и по-широки перспективи на развитие…

Успешна и щастлива 2019г. за всички!

Овен – При повечето от вас текат важни преобразувания, които ще имат широко отражение и ще засегнат кариерното развитие, социалния статус-общо. На този етап този процес е свързан с мобилизация, преодоляването на някаква трудност или ограничения. Колкото по-големи отговорности поемате, с толкова по-значима свобода и независимост ще се сдобивате, ще расте престижът и  авторитета ви.

До 05 януари Луната е намаляваща, така че едва ли е подходящо да стартирате нещо ново, а по-скоро да довършите вече започнатото, да се справите с ангажименти от миналото.

Имате шанс да подействате положително на доходите си, ако си сътрудничите, привлечете на ваша страна партньори, спонсори, преговаряте за интересите си.

Разрешават се приоритети с дългове- на вас ви връщат дължимото- материално или под формата на морално удовлетворение или вие се разплащате.

Още от 1 януари Марс ще транзитира през Овен, това постепенно ще  повдигне адреналина ви, ще отключи състезателните ви характеристики- желание и способност да се борите, за да постигате набелязаните цели и да сте победители. Волево – ще насочвате събитията, инициативността и промените, които ескалират  ще имат широко отражение- за цялата идна година, а може и по-дълго. Но импулсът за обновяване ще се усети най-силно след Новолунието и частичното Слънчево затъмнение на 06 януари…

Преди това- повечето от вас се разделят с нещо, което по-скоро им тежи, като минимум това е смяна на подхода, който ще възвърне самоувереността ви.

Телец – Повечето от вас имат възможност да се изкачат по йерархичната стълбичка, да получат повишение или допълнителни шансове за обогатяване в един по-широк смисъл, но целият този процес ще изисква да излезете извън границите на познатото- с допълнителни познанства, възползвате се от нечия опека, преговаряте с влиятелни личности.

В друг вариант- замисляте се за пътувания, повишение на квалификацията, които ще бъдат свързани с мобилизация, вероятно с преодоляването на трудност, но и последваща- стабилизация.

Не е изключено да ви вълнуват теми, които се отнасят до уреждане на документи, включително- юридически казуси, наследствени дела и т.н. В такъв случай периодът е много показателен, превключващ, може да се възползвате от Новолунието на 06 януари и след това, ако се налага- да насочвате волево…

Изтича една енергийна програма, която до средата на февруари ще ви подтикне да действате по-скоро стратегически и не толкова открито, но все пак- крайно и решително. Това и в крайна сметка ще повлияе връзките ви или общественото ви положение. Онова, което не издържи проверката на времето- ще остане зад гърба ви…

Близнаци – Водеща тема за повечето от вас се превръща материалното ви състояние и то може да бъде подобрено за дълго, ако съумеете да привлечете на ваша страна влиятелни личности, партньори, спонсори, получите вид одобрение на работното място и т.н. Това е напълно възможно през настоящата седмица и пряко ще се определя от собствената ви инициативност в тази посока.

Все пак, ако имате дългове или на вас ви дължат нещо- тази тема ще се изостри и ще изисква вид мобилизация, преодоляването на предизвикателство, което после ще ви гарантира стабилност. Водещ фактор е и на кого в каква степен се доверявате.

Бъдете по-внимателни с документи отнасящи се до данъци, застраховки и кредити, дори наследствени въпроси, избирайте внимателно хората, с които си сътрудничите, на които се доверявате и т.н.

Конкуренцията около вас нараства, но в близкото ви обкръжение може да се появи личност, която силно да ви стимулира, да ви помага да се справяте с повишени изисквания или ангажименти.

По различни повода нараства необходимостта да се доказвате повече от обикновено в колектив, за да утвърдите позициите си или да заемете по-престижни. Справянето с подобни приоритети ще преобрази средата ви на съществуване, финансовото ви състояние, ако не веднага, то след Новолунието и частичното Слънчево затъмнение на 06 януари.

Рак – Водеща тема за повечето от вас са партньорските отношения-лични или делови, през настоящата седмица и до средата на януари може да произтече важно събитие, което да преобрази връзките ви.

В повечето случаи тази промяна ще е позитивна, ще бъде свързана с надграждането на вашата обвързаност, например, ако не сте семейни, може да вземете подобно решение или поне- задълбочавате ангажиментите и взаимната отговорност един към друг. Ако не действате в тази посока-обща цел, която да ви скрепи още повече, тогава посоката може да е обратната- вие да имате усещането, че вашият партньор става все по-силен, взискателен, изискващ, а вие по-зависими…Не е изключено също и като друг вариант-около вашия партньор да ескалират трансформации, които да се отразят и на вас самите.

Обединяващо правило е обаче, че сега и до средата на януари- вие сте в период, през който задавате тенденции в отношенията, които ще прорастват и ще ви влияят почит през цялата 2019г., а може и много по-дълго.

Усетете „на къде духат ветровете“ и насочвайте, особено след Новолунието и частичното Слънчево затъмнение на 06 януари.

Лъв – Водеща тема за вас е професионалната ви реализация, през тази и следващата седмица може да ескалира важно събитие, което да преобрази настоящите ви позиции, ангажименти и перспективи на развитие. При повечето от вас това ще е свързано с повишаване на ангажиментите, поемане на по-големи отговорности, но вероятно и следствие на по-престижен пост, изкачване по йерархичната стълбичка и т.н.

В друг вариант, ако статуквото не ви удовлетворява, можете да се ориентирате към нещо ново, което е свързано с творчески процес, независимост, например- това може да е частна практика, така че да излезете от сянката на влиятелна личност.

Все повече енергия ще влагате в това да постигате по-високи резултати, да се разширят границите на възможното пред вас с нови познанства, повишение на квалификацията, обновяване на дългосрочни договори, евентуални пътувания или премествания.

На този етап това може да е само идея, проекция в бъдещото развитие, но след 06 януари и Новолунието, Слънчевото затъмнение- посланията към вас да пренаредите приоритетите си, така че да бъдете по-независими и успешни ще расте и ще ви подтиква да действате, така че действително да преобразите кариерното си развитие…

Все пак е препоръчително сега, особено до 06 януари да се разделите с онова, което повече ви натоварва, отколкото ви действа удовлетворяващо, за да не пострада и физическото ви здраве.

Дева – През тази и следващата седмица може да произтече важно събитие, което ще касае вашите сърдечни отношения с любими хора- от деца до партньори. Посоката може да е по-голяма самостоятелност, независимост, която ще надгради връзките ви, а може и да е необходимост да действате по-практично, за да подействате стабилизиращо и конструктивно на този сектор. Ако има натрупани недоразумения, то ще се проявят в по-ярки краски, така че да вземете адекватни мерки.

Периодът е доста отрезвителен, може да е съпътстван от равносметки и анализи на случващото се, промени в бъдещите планове, повечето от вас ще изглеждат в очите на околните като важен, определящ фактор, но също- доста взискателни, изискващи, понякога-безкомпромисни и т.н., вероятно и не без причина.

Ако имате собствен бизнес, занимавате се с хоби, което е и ваша работа, тогава повишените ангажименти ще водят и до повишаване на авторитета ви. Набележете евентуални слаби звена, за да ги преодолеете, като използвате „приливната вълна“ и Новолунието след 06 януари.

Появява се нова тенденция, която ще изисква преразпределяне на ресурси- предимно финансови, за да защитите интересите си. Усетете „на къде духат ветровете“, на кого можете да разчитате и кой може да ви дестабилизира.

Везни – Водеща тема за вас са въпроси, които касаят семейството ви, негови членове или пък недвижимо имущество, условия на съществуване-общо. Тенденциите не са от вчера, но сега ескалират и изискват вземане на по-решителни мерки, които да имат своето адекватно отражение, така че да се справите с предизвикателствата, да ги превъртите във ваша полза.

Някой от вас са по-ангажирани от обикновено с  роднини, това може да е родител или друга по-възрастна или авторитетна личност, която ви указва съществено въздействие. Насочвайте, като не забравяте и за собствените си интереси, отстоявате ги практично и не позволявате да попадате под сянката на чужда воля, вид зависимост и т.н.

На този етап ви се налага да променяте своята тактика, за да сте по-успешни и адаптивни и така е правилно. Това ще ви гарантира базисен просперитет, от който могат да дръгнат други преобразувания и на други нива, засягащи дори общественото ви положение.

Използвайте дните до новолунието, за да се изчистите от онова, което препятства чувството ви на щастие, ограничава ви…След Новолунието на 06 януари можете да направите първи стъпки в посока обновление и след направените анализи, постигнати изводи и т.н.

В близкото ви обкръжение се появява енергична личност, която може да ви е много полезна, да ви подкрепя, но също да изглежда независима…

В друг вариант- партньори-лични или делови ще се покажат в различна светлина, ще изискват повече внимание, понякога- повече да се съобразявате с тях…

Скорпион – Предстоят важни събития, които могат да променят средата ви на съществуване, отношения с близкото ви обкръжение, включително роднини /братя или сестри, ако имате такива/. В повечето случаи промените ще бъдат положителни, вие имате шанс да повишите авторитета си, благодарение на конструктивно поведение, начин на общуване, които будят респект и уважение.

В друг случай трансформации около „другите“ ще се отразят и на вас самите, а вие ще трябва да реагирате, за да укрепите връзките си, за да превъртите някой предизвикателства във ваша полза.

Думите ви имат особена чуваемост, преценките ви са хладни, практични, понякога това може да е повод да охладите чувствата и привързаността си с определени личности, дори да разчистите обкръжението си от онези, които препятстват пътя ви към успехите-общо.

Нещо в начина ви на мислене се променя, преобладават практичните оценки, които ви подтикват да бъдете по-безкомпромисни. Вероятно и не без причина, а следствие на проведени разговори и срещи, на чутото, което може да има широко отражение.

Ежедневието ви ще става все по-натоварено с ангажименти, но и резултатно, продуктивно. Използвайте импулса на Новолунието на 06 януари, така че да превъртите чрез преговори всички предизвикателства в ползи…

Стрелец – Водеща тема за повечето от вас е финансовият просперитет, възможно е да поемете по-големи отговорности, за да стабилизирате този сектор от живота ви.

В друг вариант- правите си равносметки, които ви помагат да преодолеете някакво предизвикателство. Възможно е и да се наложи да редуцирате разходите си или пък да потърсите-намерите нови и стабилни доходи, възползвайте се от импулса на Новолунието на 06 декември и действително можете да постигнете резултати, на които да разчитате дълго след това- през цялата идна година, а може и повече.

Ескалират теми с необходими плащания- могат на вас да ви дължат нещо или пък вие да трябва да се разплатите, подходящо е да си сътрудничите в този процес или мнозина ще разчитат на надежден партньор-личен или делови.

Постепенно се разгръща творческият ви потенциал, вашата енергия и самоувереност перманентно ще растат през целия януари, ще проявявате все по-голяма независимост, пробивност, ще се разделите с ограничаващи ви фактори, вероятно и ще прекарвате все повече време навън..

Козирог – Повечето от вас са силно мобилизирани, амбицирани, поставят си все по-високи цели, за да утвърдят авторитета си, за да завоюват по-престижни позиции, понякога- за да се справят с повишени изисквания или предизвикателства продиктувани от външни и независещи от тях причини или пък от  близкото им обкръжение, роднини и т.н.

Каквито и да са причините- средата на съществуване при повечето от вас се променя, добрата новина е, че в значима степен тенденциите се определят от вашата воля, вие сте фактор, който принуждава околните да се съобразяват с него.

В друг вариант- ескалира необходимост да проведете вид ремонти или реформи в дома ви…Припомням, че вие сега градите тенденции за цялата ви нова лична година, набелязвате цели, които ще са фундаментални, от „корен“ и ще прорастват, но това също могат да бъдат и предизвикателства, които ще трябва да отстраните. Във ваша власт е да насочвате бъдещите си перспективи на развитие, особено след Новолунието на 06 декември, което е и с частично Слънчево затъмнение. Действайте, дребни инициативи ще имат широко отражение, в този процес внимавайте за подробности, особено такива, които се отчитат и зад гърба ви или са изчерпани и трябва да ги премахнете. Ще бъдете достатъчно информирани за това…

Водолей – В периода на Козирог традиционно вие трябва да забавите темпото, за да обърнете повече внимание на лични приоритети, включително такива, които са свързани с физическото ви състояние. Вслушвайте се във вътрешния си глас, оценете тенденциите, които са натрупани в миналото, но сега се движат повече по инерция, за да преумножите  на по-късен етап онова, което ви подкрепя, но също да отстраните това, което е изживяло своето време и е повече като товар, преди да продължите напред.

Пред вас ще се откриват алтернативи на развитие, дори и някой пътища да са по-обиколни и да изискват време, може да се възползвате от аспектацията на звездите, за да преговаряте за интересите си, но не и да започвате нещо ново за сега, това ще е препоръчително в края на януари…

На този етап е подходящо да бъдете информирани за всички подробности, за да изберете оптимално правилна посока.

Може да ви се струва, че околните ви предизвикват или ви се налага да спорите, за да отстоявате мнението си, но нека това да се превърне в повод да привлечете на ваша страна енергични личности, за да превъртите предизвикателствата във ваша полза, а не да се конфронтирате, особено след Новолунието на 06 декември.

Риби – Повечето от вас са в период, през който повече от обикновено трябва да се доказват в колектив, понеже заемате нови и по-престижни позиции, сменили сте средата си на съществуване или изискванията към вас са нараснали.

В този процес в близкото ви обкръжение може да се появи по-възрастна или авторитетна личност, която силно да подкрепи и да има стабилизиращ ефект на различни нива от живота ви, да ви помогне в осъществяването на вашите планове.

Ще има и такива обаче, с които ще трябва да се съобразявате над средното ниво и ако отговорите на определени изисквания, това ви подейства по-скоро мобилизиращо или амбициращо, тогава действително ще постигнете успехи, които ще засегнат общественото ви положение и ще ви гарантират известно спокойствие за цялата идна година.

Възможно е стар другар или човек, с когото сте свързани, но е останал извън живота ви-отново да напомни за себе си, това може да предизвика разяснителни разговори или равносметки, въпрос на личен избор е как ще реагирате, дали ще го допуснете до себе си и т.н.

Някой приятелства и връзки ще се тестват за устойчивост и могат да отпаднат и така е правилно, могат да изискват като минимум промяна в подхода и по-голяма твърдост от ваша страна, за да защитите интересите си, тази тенденция ще се усилва до средата на януари.

Друг водещ фокус ще се превърне материалното ви благосъстояние, използвайте импулса на Новолунието и дните след 06 декември, бъдете максимално инициативни и онова, което завоювате ще има дълготраен ефект, но ще изисква да сте по-гъвкави, да търсите алтернативи, дори творчески подход и да действате в няколко направления, понякога- да сте по-рискови в начинанията, разбира се в границите на разумното…

 

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.