Olga-red-790-100

Астро

Седмичен хороскоп за периода 7-13 януари

От  | 

След Новолунието и Слънчевото затъмнение ние навлизаме в един от най-важните периоди в годината, когато дребни действия имат широко отражение върху социалния ни статус- кариерно развитие, брачни отношения, имидж като минимум. Вече трябва да сме начертали посоката си на развитие, която е най- благоприятна за нас, но също така и възможна като перспектива на развитие, съответно- това е времето, през което трябва да се борим за своите мечти, сигурност, по-престижни позиции и т.н.

С преувеличено внимание трябва да се отнасяме към въпроси от личен и делови характер, да насочваме, поне до колкото е възможно, защото част от тенденциите ще бъдат извън нашата воля и можем само да търсим смисъла на случващото се в един по-глобален или дори божествен план.

Ще забележим тенденция, която е доста противоречива. От една страна много ще ни се иска да експериментираме, да действаме смело, крайно, волево, така че да постигнем свое далечно или доста съблазнително желание, а от друга страхът от евентуална промяна, придържането към факти или статукво, практични съждения- ще ни спират, ще ни подтикват да правим каквото „трябва“, а не каквото „искаме“. В крайна сметка разумът в много случаи ще ни казва едно, а сърцето-друго. На практика това може да породи разминаване между онова, което казваме и вършим в действителност. Не винаги подобна проява ще бъде користна и умишлено подвеждаща, а по-скоро продукт на вътрешно противоречие. В друг случай това разминаване може да породи вътрешно напрежение и словесна агресия /да се надяваме, че ще е само такава/, нетолерантност, а понякога съвсем егоистични реакции, съответни решения.

В оптимален вариант по-силни и прозорливи личности с поглед към по-далечното бъдеще- ще успеят да съчетаят ентусиазма на Стрелец с обективната амбиция на Козирог и ще извлекат максимални ползи. Съчетанието между „огън“ и „земя“ е една от най-съзидателните и присъстваща в съчетание на много успели хора и който се възползва сега от нея, действително може да стигне много далеч…

От 08 януари Венера ще транзитира през Стрелец- нашите чувства ще станат по-идеалистични, но и авантюристични, не са изключени спонтанни връзки от рода на „любов от пръв поглед“, които бързо да прераснат в нещо по-сериозно или да има последици…

Щастието ще ни се струва все някъде там в далечината и на мнозина ще им се приискат да избягат от рутината и ако всичко е добре премислено, вероятно, освен приятно, ще се оказва и полезно…

Марс е в Овен и ще се бунтува срещу установени норми и онова, което го притиска, ограничава. Така, личности с по-ярко изявени лидерски качества ще демонстрират забележителна воля, висока инициативност, за да разрушат стари и установени структури на съществуване, които ги дразнят или им пречат. В по-малък мащаб- около нас може да се появи персона, която да разклати спокойствието ни или пък- някой близък ще се прояви по съвсем различен начин, ще се „разбунтува“, в по-глобален аспект- ще бъдат разклатени държавни или управленски етажи, свързани с власт.

Знакови събития предстоят в края на тази и началото на следващата седмица…

Докато Марс е в Овен /до 14 февруари/-социални пластове ще се пренаредят, ще се „родят“ лидери, самите ние ще станем такива /зависи кой и какви индивидуални заложби има/ или в живота ни ще нахлуят енергични персони, способни да преобразят декорите около нас…

Овен – След Новолунието и Слънчевото затъмнение вие навлизате в един от най-важните за вас периоди за цялата 2019г. Може да проявите ярки лидерски качества, да се изправяте волево пред предизвикателства и да ги преодолявате, така че да заемете достойни позиции в колектива, в който съществувате- на работното място или в дома ви. Вероятно няма да е уместно да се стремите да пробивате стени с глава, образно казано или да се въвличате в спорове, които могат да разклатят позициите ви, а ще е полезно да балансирате между вашите и чуждите желания или пък някакви наложени правила, статукво наложено в миналото или по-възрастни, авторитетни фигури.

Точно баланса, конструктивните и практични съждения, в съчетание с борбения ви дух ще ви гарантират успехи. Иначе, може да ви се наложи да „отстъпите от бойното поле“, ако не по желание, то по принуда.

Има винаги изход ос всяка заплетена ситуация, когато една врата е затворена, винаги Съдбата оставя отворена друга и често по-перспективна.

На този етап нещо вълнуващо или под формата на шанс може да се разкрие извън близкото ви обкръжение, да кажем, ако разширите кръга на вашите познанства, разчитате на персони стоящи далеч от вас-буквално или в преносен смисъл, ако пътувате.

Винаги можете да разчитате на високата си квалификация, стремеж да повишите вашите знания- това ще се оцени по достойнство. Философки начин на мислене, също ще ви издигне над дребни препятствия, още, ако гледате в по-далечна перспектива, няма да позволите настоящи предизвикателства да ви спънат.

Една любов или възможност да се доберете до нещо ценно за вас ще се осъществи до 21 януари, ако не губите целите си от поглед.

Знакови или трансформиращи събития ескалират в края на тази и началото на следващата седмица, насочвайте, „усетете на къде духат ветровете“…

Телец – Повечето от вас си поставят все по-високи и по-далечни цели, които могат да преобразят начина им на съществуване, благодарение на забележителна концентрация, практични съждения, прозорливост.

Възникват идеи или шансове за повишение, ако това е невъзможно, тогава може мнозина да се замислят да сменят средата си на съществуване, за да намерят по-благоприятна среда, където да разгърнат потенциала си. Не са изключени събития, разговори, които да ви насочат към пътувания и/или обогатяване на знания, квалификация- всичко горе-изброено може да се окаже начало на един дълъг път на преобразувания, да кажем през идното полугодие и след което ще стъпите на нова и по-перспективна база на развитие.

Ако действително се решите на пътувания, общувате и преговаряте с хора извън близкото ви обкръжение- това обещава да се превърне във вълнуващ и пречупващ момент с широки перспективи на развитие.

Ако това не е вашата тема, тогава ще се захванете с уреждането на документи, включително юридически, международни и тогава може да разчитате на подкрепата на звездите, стига да не са нарушени някой закони.

Хора от миналото ви или такива, които не са близо до вас отдавна- могат да напомнят за себе си и да изиграят някаква ключова роля.

Периодът е обогатяващ за повечето от вас- можете да спечелите от подкрепа от страна на партньори лични или делови, от наследства, като използвате скрит подход, алтернативи на развитие, тенденцията ще се усилва до 20 януари.

Ако търсите любов, ще я откриете…

Близнаци – Повечето от вас могат да се чувстват притиснати от обстоятелства, които са натрупани в миналото или пък са продуцирани повече от „другите“, отколкото от тях самите. Това може да ви изправи на прага на житейски кръстопът, да се наложи да вземете важни решения, в частност- кого да оставите в близкото си обкръжение и с кого да се разделите, защото ви носи повече загуби /понякога и буквално/, отколкото ползи.

Добрата новина е, че се появяват хора, които силно ви подкрепят, ако желаете вид опека, търсите сътрудник, покровител- можете да откриете подобна персона. До 20 януари в живота на мнозина действително ще се появи благодетел или пък партньор, личен или делови, който може да преобрази живота им, да им помогне в изпитващи моменти, да разкрие по-широки хоризонти или да е повод за чувство на щастие, удовлетворение…

Полезно е да сте максимално социално активни, въпреки че някой от шансовете в лицето на конкретни хора, предложения и обстоятелства-сами ще застават на пътя ви.

Препоръчително е на този етап все пак да избягвате всякакво задлъжняване, например- теглене на кредити, заеми и т.н., защото трудно ще си ги върнете. Ако все пак имате дългове, то те ще напомнят за себе си, ще е полезно да се мобилизирате и да се разплатите.

Взаимодействието с държавни и финансови институции- банки, данъчни и т.н., не винаги ще е лесно, ще изисква внимание, точност, прецизност.

Ключови събития, за онова, което имате-общо, предстоят в края на тази и началото на следващата седмица.

Рак – Партньорските отношения- лични или делови са в център от внимание на повечето от вас. От една страна те могат да се оказват своеобразна гаранция  за стабилност и просперитет, могат да ви насочват, мобилизират, а от друга- това ще се превръща в изпитващ момент за вашето търпение, компромиси, до които можете да достигнете и в името на общото благо, разбирателство и т.н. В друг вариант- настъпва момент, когато интензивно ще обсъждате бъдещи перспективи на развитие и те пак така в значима степен ще се определят от волята на влиятелна, власт-имаща персона. В оптимален вариант, вие намирате балансираща точка, компромис, така че превъртате предизвикателствата във ваша полза, както и привличате опека, стабилност от авторитетни персони.

Ако това е невъзможно, тогава чувствата между вас и важен за вас човек ще охладнеят до степен на „замръзване“, припомням, че вие сте в период, през който създавате годишни тенденции за партньорските си отношения. Помислете до къде е границата, която не бива да бъде преминавана, когато отговаряте на чужди желания и изисквания към вас. Това ще определи вектора ви на развитие, показателни, трансформиращи събития предстоят в края на тази и началото на следващата седмица.

Отдушник за мнозина е професионалната реализация, ако търсите начини да се издигнете, да откриете по-дългосрочно поле за изява и печалба- ще откриете. Ако сте сами- една авантюра на работното ви място може да прерасне в нещо повече.

Лъв – Периодът е натоварен с множество ангажименти и подходящ да пренаредите приоритетите си така, че да сте максимално ефективни и без да позволявате на определени персонажи, обстоятелства да вредят на реализацията ви в кариерното ви развитие.

Ако сте служител във фирма, тогава могат да ескалират нови изисквания, които да променят условията на труд. Не са изключени разяснителни разговори, чрез които можете или трябва да отстоите интересите си. Моментът е подходящ да утвърдите авторитета си, да стабилизирате позициите си. Ако това все пак е невъзможно, тогава може да ескалира необходимост да смените професионалната си реализация с друга и по-перспективна за вас.

Ако имате частен бизнес или пък работата ви е творческа, любима, дава ви известна свобода, тогава можете да постигнете успехи над средното ниво.

Периодът е подходящ да скрепите романтичните си връзки, да получите радост от любими хора и деца. Ако сте сами- можете да срещнете любовта, особено, ако пътувате и/или общувате с хора извън близкото ви обкръжение.

Дева – Отлично се реализират през тази седмица въпроси, които са свързани с дома и семейството, например, вие може успешно да се справите с ремонти, премествания, уреждане на наследства, закупуване на вещи, които ще подействат освежаващо. В друг вариант, ако е имало напрежение в дома ви, то сега може да се минимизира или напълно елиминира, следствие на доброжелателност или съпричастие от страна на близките ви.

В съпружеските си отношения може да се стремите да представяте нещата не точно такива, каквито са или да „замитате“ нещо, което ви тормози или вие неясно. Този процес може да ескалира до 20 януари, може да се окаже полезен, за да преодолеете някаква трудност, да спрете евентуално отчуждение, но ако се преминат определени граници, тогава в края на януари и до средата на февруари ще навлезете в силно отрезвителен период и със съответните последици. Вие по правило сте практични личности, реалисти, така че повечето от вас няма да позволят да изгубят здрава почва под краката си.

В края на тази и началото на следващата седмица може да ескалира важно събитие, което е свързано с близки до сърцето ви хора- от пораснали деца, ако имате такива, до партньори. Усетете на къде духат ветровете, насочвайте до колкото е възможно, част от случващото е вече закодирано в миналото.

Везни – Венера- вашата покровителка от 08 януари ще транзитира през Стрелец и до 26 януари ще създава прекрасни условия да привличате симпатии чрез дар словото си, думите ви ще имат чуваемост, ще са особено въздействащи.

Още през тази седмица ще усетите подкрепата на звездите в лицето на усилващо се внимание от страна на околните, одобрение ще получавате с по-голяма лекота…Някой от вас ще привлекат персона, с която ще изживеят доста романтична или бурна любов, подобна перспектива се запазва до началото на февруари и ако търсите партньор, ще го откриете, въпреки че понякога това ще се случва спонтанно по външни и независещи от вас причини.

Полезно е да сте максимално социално активни и повечето от вас ще бъдат точно такива, защото Венера в Стрелец ще събуди авантюристични и позитивни нагласи…

Все пак, мнозина може да се чувстват по-натоварени с приоритети, които засягат дома и семейството. Това може да е по-възрастен роднина или пък обстоятелства около недвижимо имущество, взаимоотношения в семейството и т.н. Важно е да се поема по-голяма отговорност, да се обръща внимание на тези базисни въпроси, за да се вземат съответни мерки, показателни събития могат да ескалират в края на тази и началото на следващата седмица.

Скорпион – Ежедневието на повечето от вас може да е по-натоварено, над средното ниво, но същевременно вие сте в прекрасен период да подействате положително на доходите си и мнозина ще спечелят нещо значимо до 20 януари, като минимум морално удовлетворение.

Въпреки всичко, повечето от вас ще съществуват в повишена конкурентна среда или такава, която ще трябва да се борят за интересите си, вероятно да влизат в словесни двубои. Гаранция за успехите ви, преодоляването на вид предизвикателства от близкото ви обкръжение ще се оказва натрупания опит, авторитет, понякога- твърда позиция и убедителен изказ.

Информационният поток е много усилен, можете да се възползвате от него, знанието винаги е сила и дава яснота, от която можете да се възползвате. Сега в по-ярки краски ще разбирате на кого и в каква степен можете да разчитате, това може да е повод да привлечете на ваша страна опека от по-възрастна и авторитетна фигура, да си върнете стар приятел, нещо изгубено. Но вероятно ще има и такива хора, които ще отпаднат от обкръжението ви, поне- ще си промените мнението, линията на поведение към тях.

Взаимодействието с роднини, включително-братя или сестри, не винаги е лесно, в друг вариант около тях произтичат промени, които се отразяват и на вас самите. Знакови събития произтичат в края на седмицата и в началото на следващата и те ще трансформират част от вашите връзки, договори, в по-крайна форма- ще ви подтикнат да смените средата си на съществуване.

Стрелец – От 08 януари Венера ще транзитира през вашия зодиакален знак, където вече се намира Юпитер и така, двете планети привличащи благоденствието и късмета се намират във вашия зодиакален знак, а това означава, че вие действително ще имате уникален шанс да привлечете нещо ценно за вас, в крайна сметка- онова, което истински желаете, пали ентусиазма ви, действате енергично, за да го постигнете.

Като минимум- ще намирате начин да порадвате сърцето си чрез развлечения, като стоплите отношения с важни за вас хора, срещнете любовта или направите пробив във вашия бизнес, ако имате такъв.

Това, което се отчита като „слабо звено“, което изисква стратегия, повишено внимание, изключване на всякакви рискове- е финансовото ви състояние. Периодът е крайно неблагоприятен да задлъжнявате, ако имате дългове, те вероятно ще напомнят за себе си, налага се да бъдете изрядни в платежни документи и т.н. В оптимален вариант вие може да инвестирате в любими хора или бизнес, но в този случай пак всичко трябва да е точно разчетено.

Периодът е благоприятен да набележите пробойните, които точат ресурсите ви и да ги запълните или пък да се доберете до дълготрайни, надеждни доходи, които на този етап може и да не са твърде високи, но с времето и натрупването на опит- постепенно да се покачват.

До какво водят вашите действия- стабилни приходи или обратното-загуби, разбирате в по-ярки краски в края на тази и началото на следващата седмица.

Козирог – Вече четири планети транзитират през вашия зодиакален знак, някой от вас ще почувстват това влияние като голяма вътрешна сила, мобилизация, нарастване на амбициите, усещане, че „светът може да е в краката ви“, стига да поискате. Всъщност, ако имате дългосрочна и амбициозна цел, която та преследвате с търпение, не очаквате „светкавични резултати“, тогава вероятно наистина няма сила, която да ви размине с очакванията. Сатурн е планета, която в астрологията се нарича още „Владетел на времето“, така че вие ще получите онова, което заслужавате, вероятно подаръци няма да има, но адекватно възнаграждение и според положените усилия-да.

Освен това, онова, което получите под влиянието на Сатурн-после никой няма да може да ви вземе.

Сатурн обаче, може и да ви върне към миналото, например- вие може да изпитате силно желание да си върнете нещо отпреди, да запазите традиции, връзки с по-възрастни и авторитетни личности, може да се върнете към нещо старо.

Сатурн може да ви раздели с хора и обстоятелства, които се превръщат в тежест и непосилно бреме.

Приоритети свързани с дома и семейството се превръщат в друга водеща тема. Възможно е да възникнат спорове относно благоустройството на дома ви, в друг вариант- човек от близкото ви обкръжение ще започне да се държи по-нетолерантно, предизвикателно, ще е повод за дебати или направо конфронтации. Вероятен изход от подобни предизвикателства може да възникне по един неочакван начин, алтернатива, която се обсъжда или заставя на пътя ви, поне- това е решение, което е в по-далечна перспектива, но все пак-обозрима. Огледайте се, върнете се назад или надникнете дълбоко в натрупани желания, страхове, опит- в подсъзнанието ви, интуицията ви- те няма да ви подведат…

Водолей – Повечето тенденции в месеца на Козирога протичат по инерция, според натрупани вече тенденции. Вид развръзки могат да ви порадват, да се отчитат за своеобразна награда, която отдавна чакате, но ако се налага да направите някакъв по-рязък завой в живота ви, да оставите нещо зад гърба си, да прелистите нова страница в живота си- това вероятно ще се случи през януари.

През тази седмица, ако има нещо тайно или извън контрола ви, което има ерозивен характер- вие ще го разберете, обсъдите. Това може да предизвика спорове, ескалация на напрежение, „словесна война“, но благодарение на тях- вие действително ще можете да снижите и изчистите насъбралите се недоразумения. Това е в оптимален вариант.

Но ако различията са прекалено големи,  това ще се превърне в повод да скъсате връзки и договори…В края на януари и през февруари вие постепенно ще си върнете контрол над събитията.

На този етап социалната ви активност- общуване с приятели, колеги на работното ви място ще се превръщат в приятен отдушник, може да срещнете подкрепа от страна на влиятелни личности, а ако сте сами- да откриете любовта.

Популярността на повечето от вас расте, възползвайте се от аспектацията на звездите, за да заемете по-престижни позиции в колектив, да разширите влиянието си и т.н. със съответните ползи.

Ако се нуждаете от подкрепа- задължително ще я получите през тази и следващата седмица, преговаряйте за интересите си…

Риби – През тази и следващата седмица вие може да се решите на определящи за бъдещото ви стъпки, вероятно не без причина, а поради нараснали амбиции, променени условия на съществуване.

Вие може да се чувствате предизвикани повече от обикновено да се доказвате пред околните, понеже сте се изкачили по йерархичната стълбичка, защото сте променили средата си на съществуване и т.н.

В този процес вие може да попаднете под мощната опека на по-възрастна и влиятелна личност, която да има благотворен, стабилизиращ ефект за дълго. Не е изключено и стар другар, важен за вас човек от миналото да се върне в живота ви и да ви окаже съответно влияние, все пак до толкова, до колкото го допуснете.

Не всички от близкото ви обкръжение ще са толкова доброжелателни, може да се сблъскате с персони, с които ще спорите, ще трябва енергично да отстоявате интересите си, за да не позволите да ви навредят и да предизвикат загуби…В друг вариант- самите вие харчите повече, за своя имидж, престиж в колектив и тогава, ако всичко е добре планирано, вероятно ще е и наред.

Като своеобразна компенсация- до 20 януари вие имате шанс да получите повишение, някакъв подарък от Съдбата. Полезно е да сте максимално инициативни по отношение на вашите доходи, онова, което ще постигнете, после ще се превърне в база на развитие, източник на доходи- за идните около две години, а може и повече…

 

 

 

 

 

Източник: http://horoskop-astrom.com

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.