Бананова маска за уморена кожа

Бананите са страхотен продукт за кожата ни. Те са богати на витамин А, Е, и В. Банановата маска всъщност е много популярна, защото се приготвя изключително бързо и има много хубав резултат. Само с три съставки и 5 минутна подготовка, вие ще имате възстановяваща, ексфолираща и хидратираща маска. Перфектна е за уморена и загубила чувствителността си кожа. Освен това ако сте прекарали малко повече време на слънце, дали на ски или на море би успокоила много добре кожата.

Какво ви е необходимо:

1 банан

1 ч.л. мед

1 ч.л. фреш от лимон

1/4 фини овесени ядки

banana_face_mask-720x720
http://beautybanter.com/

Ползите от съставките са: 

За Бананите вече споменахме че са пълни с витамини А,В и Е, които имат анти ейдж ефект, а витамин Е действа подхранващо. Освен това киселините на банана ексфолират кожата.

Меда е натурално антибактериално средство и е страхотен за акнеична кожа. Намаляват чувствително пъпките и подхранва кожата в дълбочина без да я умазнява допълнително. Освен това е чудесен хидратант.

Лимоновия сок свива порите и избистря тена. Почиства петна и изравнява тургура на лицето. Освен това витамин С е страхотен антиоксидант.

Овесените ядки са естествен много нежен ексфолиянт. Успокояват раздразнената кожа в случаи, когато се наблюдава екзема и регулира сухотата. Много са подходящи при чувствителна кожа.

 

Как се приготвя:

Намачкайте банана в купа. Добавете меда и лимоновия сок, разбъркайте хубаво. Нанесете на добре почистена кожа. Постойте така 15-20 мин и изплакнете. Ако изберете да сложите и овесени ядки е хубаво да оставите сместа да престои 10-тина минути преди да я нанесете върху лицето. Не пестете количество, ако все пак ви остане такова го изхвърлете. Приготвяйте нова маска всеки път когато я ползвате.

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:http://beautybanter.com/

No Comments Yet

Leave a Reply