Гъби със сиренце

Пролетта е вече тук, всичко е свежо, дърветата цъфтят, листенцата се разлистват  и няма как да не освежим трапезата си с нещо леко, вкусно и пролетно като тази рецепта за гъби със сиренце 😉

Продукти за 4 порции

8 големи печурки
40 г бяло саламурено сирене
40 г кашкавал
40 г синьо сирене
40 г крем сирене
20 г заквасена сметана
1 малко яйце
2 – 3 щипки мащерка
сол и черен пипер на вкус

mushroom_cheese_
http://yoli-www.blogspot.com/

Приготвяне

*  Рецепта всъщност няма. Просто отваряте хладилника и виждате какви видове сирене има вътре. Настъргвате ги, разбърквате със сметаната, мащерката и яйцето и правите 8 големи топчета. Ако не е достатъчно солено, посолявате леко и овкусявате с черен пипер. Поставяте топчетата от сирене в отворите на гъбите, които преди това леко сте посолили. Постилате тава с хартия за печене или алуминиево фолио не задруго, а за да ви е по-лесно след това да я измиете. Подреждате гъбите и печете на 200* докато сирената се разтекат и зачервят. Времето за печене е около 20 – 25 минути. След това сервирате със свежа салата и добро вино. Това е. Наздраве!

* Излишно е да ви казвам, че може да ползвате всякакви видове сирене. С леко пушен вкус гъбите биха станали също много вкусни. Сместа от сирена трябва да е толкова гъста, че лесно да оформите топчетата  с ръце, така, както се правят кюфтета. Преценете гъстотата сами. Мерките, които съм дала не са абсолютно точни. Признавам си, че не съм мерила нищо, а сега импровизирам. Ето ви една рецепта, тип „Почисти хладилника“. Да ви е сладко!

 

 

 

 

източник:http://yoli-www.blogspot.com/

No Comments Yet

Leave a Reply