Как да постигнем ТОП фигура

За да достигнем мечтаната от нас физическа форма е необходимо да комбинираме правилните упражнения и хранене спрямо типа тяло който имаме по рождение. Независимо какви са извивките ви, можете да намалите обиколката си със сантиметри основно от проблемните си зони с помощта на подходящата диета и упражнеия и избягването на неподходящите такива.

Ако сте от дамите с тяло наподобяващо ПЯСЪЧЕН ЧАСОВНИК:

Вие сте изтеглили генетичния джакпот-симетрични рамене и ханш, тънка талия . Пълнеете съразмерно, но това не значи да се отпуснете прекалено.

ТРЕНИРОВКИ:

Тъй като лесно трупате мускулна маса не е препоръчително да добавяте тежести, преди да сте стопили излишните мазнини.

Фитнес тренировки с висока скорост, много повторения и ниска степен на натоварване. Особено полезни са бедреното сгъване и коремните преси с крака във въздуха. За цяло тяло: плуване, скачане на въже, бързо ходене без наклон, ски, велоергометър на ниска степен натоварване.

НЕ ВИ СЕ ПРЕПОРЪЧВА:

Джогинг, каране на блейдове, степ аеробика, пътечка под наклон, кикбокс, спининг и силова аеробика – всички те ще развият прекалено краката ви.

ДИЕТА:

Освен неизменните нетлъсти протеини / пилешки или пуешки гърди, телешко/агнешко без тлъстини, риба, морски дарове, бобови/ заложете на зеле, тиквички, спанак, броколи. Всички зеленолистни и всички плодове ще ви се отразят прекрасно, пълнозърнести продукти – също, стига да са в разумни количества.

Не се препоръчва да пържите храната, която приемате и избирайте здравословни мазнини за салати и готвене. Метаболизмът ви е чувствителен към токсините и ако го задръстите с тях, няма да свалите нито грам.

 

Ако имате МОМЧЕШКА структура на тялото:

Вашият път към секси тяло минава през добрата форма и тонус на мускулите. Обикновено сте склонни да трупате сланинки в областта на корема / стресът само засилва този процес/, така че се налага да държите тази зона под око.

ТРЕНИРОВКИ:

Подходящо е кардиото, но с ниска до средна степен на натоварване. Задължително започнете и завършете с разтягане и не пропускайте упражненията за плосък корем- най-добре да са в началото на тренировката, докато не сте изчерпали енергията си. Хубаво би било към коремните преси да включите и лицеви опори. За цяло тяло заложете на тичане по пътечка с наклон, каране на блейдове, плуване, ски, водна аеробика, кикбокс, скачане на въже /може и с тежести/, велоергометър, тренажор, кростренажор. Не ви се препоръчва да правите дълги комбинации серии от упражнения натоварващи кръста, като вертикална ножица, махове с крака и коремни преси.

ДИЕТА:

Освен на полезните протеини/вижте ги при пясъчния часовник/ и сложните въглехидрати /всички плодове и зеленчуци без скорбяла и кафяв ориз/ трябва да наблегнете на храните за плосък корем/овесени ядки, кисело мляко, киноа, авокадо, аспержи, броколи, брюкселско зеле/. Особено полезни за вас са всички зеленолистни.

Избягвайте органичните храни, газираното и храните с много скорбяла: картофи, бял ориз, като цяло тестените изделия.

bodytipe
http://evangelieee.blogspot.com/

Ако сте с тяло с формата на КРУША:

Вие имате типичната женска фигура – по-тесни рамене и по-изразена долна част.

ТРЕНИРОВКИ:

Всички видове упражнения, които създават гъвкавост, сила и координираност на долната част на тялото, без абсолютно никакви тежести и допълнително натоварване, за да не развиете прекомерно мускулите и тази част да натежи оптически още повече. Хубаво би било за баланс да натоварвате горната част на тялото. Локални упражнения като: махове с крак, ритници, пружиниране, напади, комплекс за ръце и гръден пояс с гирички. За цяло тяло: бързо ходене на пътека без наклон, каране на ски, скачане на трамплин, въже.

Не са препоръчителни всички видове фитнес упражнения  с тежести за крака и задни части, клякане с щанга, спининг, степ, кикбокс, блейдове, бягане на дълги разстояния, аеробика.

ДИЕТА:

При вас общо взето важи почти всичко, което бе изброено за Пясъчния часовник. Нетлъсти качествени протеини, богати на фибри зеленчуци без скорбяла. За разлика от Часовника обаче, вие трябва да хапвате предимно плодове, които не съдържат захар. Много е важно да се пазите от вредните животински и растителни мазнини, както и от консервантите, които бетонират целулита.

Не спирайте да пиете вода и избягвайте сладките плодове, като круши, пъпеш, кайсии, грозде, ананас, банан. Също така картофите, пълномаслените храни и захарта.

 

Ако сте с тяло под формата на ЯБЪЛКА:

Вие се радвате на пищен бюст, което е чудесно. Въпросът е, че в комбинация със закръглено коремче и стройни крака горната част на тялото ви изглежда оптически доста по-тежка.

ТРЕНИРОВКИ:

Раздвижвайте горната част на тялото с махове и юмручни удари, но се фокусирайте върху натоварването на корема, краката и задните части, за да стегнете мускулите и да постигнете чудесни пропорции. Във Фитнеса можете да правите всички упражнения за долна част на тялото със средно или високо натоварване, към които е хубаво да включите клякания, задължително коремни преси и и стречинг за горната част на тялото. За цяло тяло: скачане на въже, тенис на корт, ходене на пътечка с наклон, велоергометър, тренажор, степер на ниска степен на натоварване.

Не ви се препоръчват всички упражнения с тежести за горна част на тялото, гирички, гребане, лежанка.

ДИЕТА:

Всичко изброено при пясъчния часовник плюс храните за плосък корем от Момчешката фигура. Много добре ви се отразяват храни като: боб, леща, пълнозърнеста пшеница,  кафяв ориз.

Изключете простите въглехидрати под формата на бял ориз и продукти от бяло брашно и тези от бяла захар.

 

 

 

 

източник: списание GLAMOUR

снимка: Pinterest

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply