Красива кожа с летни плодове

Лятото не само ни изкушава с какви ли не свежи, сочни и апетитни вкусотийки, но и ни подарява много средства, с които да направим кожата си по-красива. Само трябва да знаем на какво да наблегнем спрямо нуждите на нашата. А ето ги и едни от най-полезните летни плодове и зеленчуци!

 

Ягоди за по-стегната и млада кожа

strawberries
laylita.com

Вкусните плодове са адски богати на витамин С, а той е много важен за производството и образуването на колаген в кожата. Още повече, че тя не може да произвежда този антиоксидант, затова е необходимо да си го набавяте от храната. Около 8-10 ягоди на ден са чудесен начин да го направите! Важно е да си ги хапвате цели, защото витамин С е неустойчив и при контакт с въздуха бързо се разпада.

Боровинки за по-сияен тен

blueberries
Pinterest

Те пък преливат от витамин Е, който укрепва естествената защитна бариера на кожата и така й помага да остане добре хидратирана и свежа. През лятото, заради горещините и допълнителното потене, нивото на овлажняване на кожата намалява драстично. Една чаша боровинки обаче, ще ви помогне да се справите с този проблем. В нея, освен „вълшебния” витамин, се съдържат и хиляди антиоксиданти! А ако ги смесите с кисело мляко и ги комбинирате с шепа бадеми за закуска, ефектът ще е страхотен.

Праскови или кайсии за по-гладка и мека кожа

PEACH1
Pinterest

Тези плодове могат да се похвалят с високото си съдържание на витамин А! Той пък стимулира регенерирането на клетките, засилва кръвообращението и спомага за премахването на мъртвите клетки от епидермиса. Резултатът? По-гладка, сияйна и мека кожа! Затова не пропускайте да си хапвате по 1-2 праскови или кайсии на ден.

Домати срещу акне

tomato
Pinterest

Съставката ликопен, която се съдържа в големи количества в летния зеленчук, е страхотно средство за намаляването на възпалението на кожата. Един голям, добре узрял домат, овкусен с малко зехтин и босилек, е доста добър начин за намаляване и предпазване от образуването на пъпки и запушени пори.

 

 

 

 

източник: http://lubopitno.net/

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply