Седем правила на емоционалното здраве от Лиз Бурбо

1. Носете цветни дрехи

Хора, които носят предимно черни дрехи, по принцип страдат от така наречената „травма на отхвърления“. По този начин сякаш те се опитват да намалят степента на изпитваните от тях страдания. Та нали черният цвят прекъсва възможността човек да почувства околния свят. Но „черноризците“ забравят нещо много важно – околният свят и присъстващите в него също не могат да почувстват тях самите.

2. Пийте повече вода

Припомняме ви, че всички видове течности, изпивани най-често през деня, като кафе, сок и газирани напитки, не влизат в задължителните за организма ви два литра вода, които трябва да поемате за едно денонощие. Водата трябва да е просто вода – от природата. Тя ще ви помогне да се очистите от киселините, производни на практика почти на всички поемани от нас храни.

3. Бъдете внимателни към собствените си мисли

Не забравяйте, че вие никога няма да можете да контролирате това, което мислят, говорят или в което вярват другите хора. Но пък нищо не ви пречи да изберете да сте стопанин на собствените си мисли, а следователно и на думите си, които винаги са отражение на вашите мисли. Не бива да забравяте следната градация:
Внимавайте с мислите си, те стават ваши думи.
Внимавайте с думите си, те стават ваши постъпки.
Внимавайте с постъпките си, те стават ваши навици.
Внимавайте с навиците си, те стават ваш характер.
Внимавайте с характера си, той става ваша съдба!

4. Намерете време за пълноценен сън

Ще е прекрасно, ако преди заспиване потънете във въодушевяващо четене, което ще повиши вибрациите на любов и самоуважение. Ако все пак ви е трудно да заспите заради повишена активност на ума ви, станете и запишете всичко, което минава през главата ви в този момент. Когато отново си легнете, визуализирайте само желанията си, но не и текущите проблеми.

5. Забелязвайте прекраснотo

За да се обкръжите с красота, не е нужно да изхарчите цяло състояние. Разходете се из дома си и оценете колко прекрасен е всеки предмет. Бързо ще се убедите в твърдението: „Красива вещ не винаги означава скъпа вещ“. Станете възприемчиви към красотата. Открийте я дори в изчистените форми на ютията или електрическата крушка. Научете се да я виждате навсякъде.

6. Не възприемайте живота твърде сериозно

Това означава да се отпуснете, да се смеете повече и да не сте толкова сериозни. Да пуснете това, в което сте се вкопчили, означава да продължите да се чувствате добре, дори когато получените резултати не съответстват на вашите желания. Невъзможно е да контролирате всичко!

7. Не се предавайте

Помнете, че ако вашето желание не се изпълни, значи ви очаква нещо по-добро. Всичко е за добро. Така че си кажете: „В живота не съществуват провали и грешки, а само опит, който се натрупва и ми помага да опозная себе си.

 

 

 

 

източник: www.ladymagazine.today

снимка:vy-afisha.ru

No Comments Yet

Leave a Reply