Съвети по стил от Майкъл Корс

Едва ли има жена която да обича модата, и да не е чувала за Майкъл Корс. И все пак ако има такава трябва да знаете, че този американски дизайнер  завладя целия свят със своя неповторим стил,комбинация от практичност и лукс. Дизайнерът е почитател на високите слаби дами, облечени в черно.

Сред знаменитостите, които носят Michael Kors, са Дженифър Лопес, Мишел Обама, Хайди Клум, Дженифър Гарднър, Катрин Зита-Джоунс, Гуинет Полтроу, Кейт Бланшет, Блейк Лайвли и други.

Изявяваше се и като съдия в хитовото риалити шоу „Project Runway“ с водеща Хайди Клум. Ето какви модни съвети дава самия той на дамите искащи да бъдат забелязани и оценени, не само защото се обличат по последните модни тенденции:

MK3
Pinterest

1. “Не се опитвайте да напъхате кръгли форми в квадратна дупка“ – Копувайте си дрехи според формата на тялото и силуета си.

2. Залагайте на палта, сака, рокли и панталони в натурални цветове.

3. Модните тенденции не са закон, който не може да бъде нарушаван. Ако новият стил който се налага към момента не се вписва във вашите представи, просто го пропуснете.

4. Винаги пробвайте по няколко размера. различните марки шият със свои собствени номерации, така че не се опитвайте да се напъхате в 36 само защото сте решили, че това е вашия номер. Ако не ви става не значи непременно че сте напълняла, това определено не би се отразило добре на самочувствието ви!

MK1
Pinterest

5.  Ако може да си  го позволите, купувайте предимно дизайнерски дрехи. Те са ръчно изработени ивинаги прилягат по тялото идеално, а няма по-хубаво нещо от това. Чувството е ненадминато. Може също да си намерите добра шивачка и да ви шие по точен размер…

6. Винаги добавяйте по нещо лъскаво за акцент върху връхната си дреха. Ако лъскавия цвят не пасва с цветовете които сте си подбрали, заложете на нещо ярко, това винаги ще освежава цялостната ви визия.

7. Носете прости форми с ярки цветове. Когато пробвате нови форми и пропорции заложете на класически цветове, като черно, сиво, синьо, каки и бяло.

8. Комбинирайте покрити ръце с голи крака, класически панталон с блуза с дълбоко деколте и класическа рокля с уникални обувки.

MK2
Pinterest

9. Авиаторските очила правят така, че всеки аутфит да изглежда секси и загадъчно.

10. Заложете на големи аксесоари: големи мъжки часовници, вериги за врата, дръзки гривни и големи пръстени в комбинация с екстравагантни обеци.

11. Олицетворете се с някоя звезда/известна публична личност, която има вашите форми на тялото, цвят на косата, кожата и очите и нека тя бъде модел на поддържание, който да следвате и интерпретирате в гардероба си.

12. Купете си цветни чанти, обувки и колани по възможност от естествена кожа, тъй като тя става по-хубава с годините и ще са цветен акцент с всички дрехи в гардероба ви.

13. Равните сандали с метални елементи си отиват с почти всичко. Задължително трябва да имате поне един чифт от тях.

MK5
Pinterest

14. Елегантния стил означава да имаш гледна точка, но да създадеш цялостна визия е много по-важно. Ако бързате да се сдобиете с всяка модна вещ , която излезе на пазара със сигурност ще сте модерни, но в никакъв случай няма да сте стилни!

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: Pinterest

 

No Comments Yet

Leave a Reply