Тайните на красивият бюст

Повечето жени не харесват своя бюст. Намират гърдите си за прекалено малки, твърде големи или недостатъчно стегнати. Но красотата не се измерва в сантиметри, а с грижите, положени за нея.

Напълняване, отслабване, бременност, стрес, умора – всичко оставя „белези“ върху най-женствената част от женското тяло – бюста. Слънцето и вятърът също могат да нанесат непоправими щети на съединителната тъкан на деколтето и гърдите, а и да оставят неприятни пигментни петна. Затова през пролетта и лятото, когато кожата на това място е открита, всяка сутрин и вечер нанасяйте крем с повишено съдържание на витамин Е.

Всички маски, кремове, пилинги и други подхранващи средства, които използвате за лицето си, са подходящи за деколтето и бюста. Трик: за да набавите на кожата необходимите витамин С и плодова киселина (имат стягащ ефект), нанесете лимонов сок. Покрийте деколтето и бюста с влажна кърпа за около 20 минути, след което изплакнете с вода.

bust1
Pinterest

Подхранваща маска за бюст

Смесете 50 г бадемово масло, 3 с.л. хума и 2 с.л. ситно смлени орехи. Разбъркайте до получаването на гладка смес. Нанесете на бюста и деколтето с кръгообразни движения. След като масажирате областта около 10 минути, измийте маската с хладка вода.

Гимнастика

Козметичните грижи за кожата на деколтето и гърдите ще имат по-голям ефект, ако ги комбинирате с всекидневни упражнения за мускулите на ръцете, рамената, гръдния кош и гърба.

Редовната тренировка на гръдните мускули повдига бюста. Правете упражнения 2-3 пъти седмично, за да ги поддържате във форма.

Отслабването и бюстът

Бързо свалените килограми нарушават еластичността на съединителната тъкан. Не отслабвайте с повече от половин килограм седмично.

По-добре спазвайте ограничен режим на хранене за по-дълго време.

Водата

Горещите душ или вана разширяват кръвоносните съдове и също вредят на еластичността на кожата. Независимо от сезона, не пропускайте контрастните душове.

Ако не издържате на съвсем студена вода и не понасяте рязката й смяна с гореща, в края на къпането облейте тялото с хладка вода. За по издръжливите на резки температурни промени се препоръчва обтриване на деколтето и гърдите с кубче лед. Кожата става стегната и гладка.

bust2
thebestquizzes.com

Масажи

Студеният душ ви плаши? Тогава поддържайте бюста си с редовни масажи. За подобряване на кръвообращението масажирайте гърдите с мека четка, с кръгообразни движения.

Сутиенът

Стегнатият, но удобен сутиен е абсолютно задължителен за гърдите с по-голяма гръдна обиколка. Не се скъпете при покупката, за да сте сигурни в качеството му.

Добрият сутиен не притиска, стяга или деформира гърдите, а ги обхваща идеално.

Понякога обичайните средства не са достатъчни. Тогава еластичността на кожата и способността й да регенерира трябва да се подпомагат с висококонцентрирани козметични средства (във флакони или ампули).

Когато и те са без ефект, а вие много държите бюстът ви да е с безупречна форма, на помощ идва пластичната хирургия.

Не чакайте земното притегляне да нанесе необратими последствия, а започнете обгрижването на бюста си веднага!

 

 

 

източник:ladymagazine.bg

снимка: weheartit.com

No Comments Yet

Leave a Reply