Тенденции при грима за Пролет 2016

Сигурна съм, че вече всички със затаен дъх броим дните до момента в който ще дойде Пролетта?! Тази Зима, макар и да не бе много тежка и да ни изненада няколко пъти с хубав пухкав снежец със сигурност не е любима освен на запалените скиори. Често пъти пиша по повод това, че освен да сменяме гардероба си е важно и да подготвяме кожата си да посреща без особен стрес различните сезони. Освен подходящата медицинска козметика и маски, които ви съветвам да си правите поне веднъж седмично е хубаво да обновяваме и гримовете си.

Пролетта е сезон който вдъхновява всеки, носи много хубава нова енергия със себе си и ни кара да се чувстваме особено вдъхновени. Ще ви подскажа 5 важни стъпки, които ако следвате ще се радвате на сияен, очарователен и уникален външен вид.

Ето моите пет любими трика за Пролет 2016. Надявам се да се вдъхновите и вие 😉

1.Тъй като тенденциите за сезон Пролет-Лято 2016 при грима клонят към колкото се може повече естествен вид, без много натрапчиви цветове, много свежест и светлина с леки загадки на блясък и Аз се придържам към този стил. Ето защо за да се радвате на идеална кожа през целия ден ви е нужен много нежен като коприна фон-дьо-тен, който да предпазва кожата, да я хидратира, да и дава възможност да диша  и да изравни тена на лицето ви. Всичките тези качества може да ги откриете във фон-дьо-тена на Bourjois – City Radiance. Имате възможност да избирате между 6 тоналности или пък да комбинирата два цвята за достигане на максимална покривност.

Spring-make-up-advices-1

2. Ярки устни. Тези от вас, които се интересуват от мода и са гледали последните дефилета на световните дизайнери няма как да не са забелязали нахално дръзките цветове, които гримьорите поставят върху устните на моделите. Всичко е в устните тази Пролет!!! Може да експериментирате свободно с цветове като розово, бордо, червено, оранжево и нюд. За завършек спокойно може да сложите бляскъв глос, който да придаде допълнително обем и сексапил на устните ви. Ако не обичате мазните глосове се придържайте към матираните червила, основната идея е да достигнете ефекта на кадифени устни. Може да опитате с Rouge Edition Aqua Laque или Rouge Edition Velvet – Bourjois.

3. Блестяща кожа, без тъмни кръгове под очите. Да… момичета знам, че всички сме уморени и не доспали от хилядите задължения, които ни тежат на плещите, но всяка жена има своите малки хитринки без които не трябва да излиза сутрин от дома си. Задължително се снабдете с концентриран овлажняващ продук за зоната около очите, който успешно скрива тъмните кръгове. Ако все още не сте се спрели на конкретен продукт Radiance Reveal от Bourjois е точно такъв. Нанасяйте го много внимателно с леки потупвания или използвайте четчицата, не прекалявайте с количеството! Той съдържа хиалуронова киселина, която ще освежи значително вида на лицето ви

Radiance-Reveal-from-Bourjois

4. Ефекта на „пламналите“ скули! О Да, определено се налага като тренд! Забравете за тежкото оформяне на лицето с помощта на различни тоналности фон-дьо-тен. Не е нужно да се впускаме в сложни макиажни техники и да губим часове пред огледалото. След като нанесете подходящата основа вземете най-голямата четка, която имате, точния цвят руж и поставете върху скулите, като следвате формата им. Така ще се радвате на свеж и здрав вид само за минута и две движения на четката.

5. Кукленски очи! Без сенки. Само впечатляващи мигли. Направете така, че очите ви да изглеждат големи и дълбоки, като нанасяте подходящата спира. Не е нужно да си поставяте изкуствени мигли при наличието на продукт като  Twist Up на Bourjois, която създава именно такъв ефект.

Вярвам, че за 5 до 10 минути една жена може да постигне чудеса с външния си вид стига да използва подходящите продукти. Тази пролет оставете тъмните сенки за вечер, през деня се фокусирайте върху стилна и семпла визия и експериментирайте с червилата. Оставете кожата да диша и ползвайте леки хидратантни текстури, които няма да задръстят порите. Ние сме красиви такива каквито сме, не е нужно да слагаме маски и да се крием зад тях. Нали така!!! 😉

 

 

 

 

 

източник: http://fabulousmuses.net/

снимки: http://fabulousmuses.net/ , www.style-laboratory.net

No Comments Yet

Leave a Reply