Ябълков сладкиш

Един много лек и ароматен сладкиш, приготвя се с малко продукти, става бързо и още по-бързо изчезва от трапезата. Рецептата най-вероятно е френска, но е малко променена от самата Йоли. Всъщност няма значение, важното е да ни е вкусно!

 

Продукти

 

3 ябълки

2 круши

2 яйца

50 г захар

100 мл прясно мляко

70 г брашно

20 г стопено масло

1 ч.л. бакпулвер

ванилия

настъргана кора от 1 лимон

 

Заливка

 

100 г захар

1 разбито яйце

60 г стопено масло

40 г филирани бадеми

 

apple_ pie_2
http://yoli-www.blogspot.com/

Приготвяне 

 

* Почистете плодовете и ги нарежете на тънки филийки. Сложете ги в голяма купа.

 

* Разбийте яйцата, захарта и млякото до получаване на балончета. Добавете брашното, смесено с бакпулвера, ванилията и лимоновата кора. Накрая сипете маслото  и разбъркайте.

 

* Сипете сместа при плодовете и объркайте всичко за да може добре да полепне тестото по тях.

 

* Намажете с масло тортена форма 26 см. Поръсете я с брашно. Сипете тестото и загладете. Изпечете сладкиша в предварително загрята на 180* фурна за около 35 – 40 минути.

apple_ pie_1
http://yoli-www.blogspot.com/

* За заливката разбъркайте заедно яйцето, захарта и маслото. Намажете сладкиша и поръсете с бадемите. Върнете във фурната за още десетина минути или докато бадемите се зачервят. Сервирайте сладкиша добре охладен. Да ви е сладко!

 

 

 

 

източник: http://yoli-www.blogspot.com/

No Comments Yet

Leave a Reply