Рициново масло за гъсти вежди

Ако случайно сте прекалили с употребата на пинсетата, а искате да сте с по-плътни вежди – дишайте спокойно, има спасение! То се крие в риционовото масло, което най-добре подхранва и стимулира растежа. Можете да го употребявате дори за косата си. Но внимавайте, защото то е със сравнително по-гъста консистенция от останалите масла.

Рициновото масло е особено подходящо не само за кожата (и то за чувствителна), но и за косата. То успокоява, почиства, подмладява кожата и сгъстява и стимулира растежа на косата. Локалното прилагане на рициново масло чрез масаж е показало, че има висока успеваемост в лечението на трихофитията, кожните възпаления, ожулванията, гъбичните инфекции, акнето и хроничния сърбеж.
eyebrows1
Но как да го ползвате за веждите си?! Оставете пинсетите настрана за известно време и всяка вечер мажете веждите си с растителното масло. Мажете ги дори през почивните дни, когато сте си вкъщи. Ще забележите как в един момент те ще се сгъстят. А за да не попаднете в същата ситуация започнете да ходите на козметик, който да се грижи за веждите ви.
Какво е усещането: Честно казано, нищо не се усеща. Вярно, че не е много приятно да имате нещо мазно по лицето си, но пък всичко е на психическа основа. Единственото неприятно е ако излезете навън в този вид, защото ще ви изгледат странно. Така че винаги почиствайте лицето си преди излизане. Ползите обаче са повече от негативите.
източник:ladymagazine.bg
снимка:Pinterest
No Comments Yet

Leave a Reply