45 съвета, които ще те изстрелят на върха- част 1

Когато стане въпрос за нашата професионална кариера понякога си мислим, че бихме могли да използваме всички съвети на света, които достигнат до нас. Като се започне от това как да изберем най подходящата област за реализация, до самото реализиране има дълъг път, който трябва да се извърви и много неща, които трябва да се научат.

За да не прекарате 10 години в лутане, търсене, тествне и тн. сме ви подготвили 45-те съвета на www.thedailymuse.com за всяка една стъпка от професионалното развитие на успешните личности. Съветите са събрани от едни от най-успешните хора на 21в. Сред тях са:  Мериса Майер  CEO of Yahoo, Джайн Фонда, Кристина Леонарди – career coach, Мишел Бруно – President of Bruno Group Signature Events, Катлин Тиерни – Executive Vice President and COO of Chubb Insurance и др.

 

1. Най-добрата кариера ще направите избирайки си работа в която можете да използвате най-силните си качества. Използвайте всяка нова работа като възможност да научите нещо ново. Поддържайте сетивата си отворени, възможно е да откриете че имате влечение към определена област, която сте смятали за невъзможна.

2. Не вземайте прекалено на сериозно кариерата си.

3. Всеки човек който срещате би могъл да бъде врата към потенциална възможност.

4. Не се притискайте прекалено много в избора си на най-доброто решение. Всяка ситуация има поне дузина такива, изберете едно и го направете велико!

5. Независими колко сте изморени или отегчени от ежедневния списък със задачи сте длъжни да станете рано, да се облечете по възможно най-добрият за вас начин и в никакъв случай не влизайте във Фейсбук 😉

6. Запомнете, че дори да имате мечтаната кариера , тя не би дала смисъл на живота ви. Той се обуславя от това, което учим, от това какви сме и в какви хора се превръщаме, с кого споделяме чувствата и емоциите си, от това кого обичаме и дали сме обичани!

7. Ако кариерата ви има неочаквани обрати успокойте се,че няма такава в, която да не се случват подобни неща.

8. На всеки 1-2 години си правете равносметка на това с което се занимавате. Проверявайте за нови възможности, сверете часовниците си , така ще можете да взимате по-умни решения. Освен това ако ви е страх или чувствате някакво неудобство, то със сигурност сте на прага на нещо фантастично.

9. Не се притеснявайте да говорите на публични места, ако ситуацията го изисква. Дискутирайте идеите си с колеги, с прекия си началник, търсете странично мнение.

10. Дори следващата стъпка в кариерата ви да изглежда далеч сте длъжни да бъдете подготвени за нея. В противен случай рискувате да се провалите. Трябва да имате предимство пред останалите.

11. Приемайте критиката, като обратна връзка, това е подарък, който ви се дава за да станете по-добър в това което правите.

12. Винаги се обличайте се така, сякаш отивате на мечтаната от вас работа. Този съвет може да ви звучи малко смешно и не на място, но повярвайте ми е един от най-важните. Изглеждайки блестящо, представяте себе си пред останалите по определен начин, вие давате заявка за нещо повече. По този начин общувате с колегите си, с шефа си, с хората с които се срещате. По този начин вие представяте себе си пред останалите!

13. В хаоса винаги има Възможности.

14. Работете винаги повече от онези, които са под вас в работната йерархия. Отивайте първи и си тръгвайте последни от офиса.

15. Когато ви се предлага голяма възможност, независимо колко ви плаши това знайте, че зад големия риск се крият големи резултати.

16. Винаги бихте могли да се справите с определена задача ако сте позитивно настроени към нея, отколкото ако подходите с негативизъм.

17. Работете здраво и бъдете мили с хората.

18. Никога няма да има подходящ момент освен този в който се намирате. Хванете шанса за ръка и го използвайте максимално.

19. Намерете начин да казвате по-често “ДА“ на всичко, което ви връхлита: на иновациите, на следващата работа, на половинката си, на децата си. Да казваш “Да’ означава да приемаш новото, да се обогатяваш, да разширяваш зоната си на комфорт.

20. Независимо каква е вашата мечтана работа, ще чуете много пъти “НЕ“ по пътя си, докато постигнете резултатите към които се стремите.

21. Упоритост и настойчивост –  нищо не може да ги победи!

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: thedailymuse.com

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply